Der er efterhånden mange forskellige opfattelser af, hvad det vil sige at leve sundt, og hvordan man opnår den bedste livsstil.
Mens nogle sværger til en diæt, der holder dem i konstant kalorieunderskud, vælger andre helt andre veje.
En af disse er Emil Ingerslev, som har valgt at faste i 20 timer hver dag og indtage hele sit kaloriebehov på omkring 4500 kalorier i løbet af et kort vindue.
Emil Ingerslev er ultraløber og softwareudvikler fra Skødstrup nær Aarhus, og hans livsstil adskiller sig markant fra den gængse opfattelse af sundhed.
I over fire år har han fulgt en ketogen diæt kombineret med daglig faste.
Sådan skriver TV 2 Østjylland.
Hans dag starter klokken 21, når han indstiller sig på at faste i 20 timer, og først klokken 17 næste dag indtager han sit første måltid – et enormt måltid, som kan bestå af op mod 2500 kalorier.
Mens mange måske ville forestille sig, at en sådan diæt måtte være ensformig eller udfordrende at følge, så ser Emil det som en naturlig del af hans hverdag.
"Jeg er bestemt ikke fedtforskrækket. Jeg er nærmere fedtentusiast," fortæller han.
Hans måltider består af store mængder smør, fløde, olier og fede oste – noget, der kan få de fleste til at rynke på næsen, men som Emil stortrives med.
Ketodiæt og ultraløb
Emils aktive livsstil står ikke i vejen for hans strenge kost.
Tværtimod mener han, at det er denne kombination af faste og fedtrig kost, der gør, at han kan præstere på et højt niveau som ultraløber.
Han spiser ingen kulhydrater som brød eller pasta, da han oplever, at det kan være svært at kontrollere indtaget af disse fødevarer.
Keto-diæten, som Emil følger, er ikke for alle. Diæten indebærer en ekstrem begrænsning af kulhydrater – typisk under 50 gram om dagen – og i stedet fokuserer den på et højt indtag af fedt.
Diæten har opnået popularitet som en metode til vægttab, men er også omdiskuteret, da den kan medføre sundhedsmæssige risici, særligt for personer med hjertesygdomme på grund af det høje indhold af mættet fedt.
Selvom Emil er dedikeret til sin diæt og faste, er der også plads til undtagelser.
Emil ser ikke sin kost som en midlertidig løsning eller en diæt. For ham er det en livsstil, der fungerer, og han har ingen planer om at ændre på den.