Der er løbet meget vand i åen for Mette Frederiksen siden hun blev statsminister tilbage i 2019.
For nyligt stjal hun alle overskrifterne, da hun i et hudløst ærligt interview med DR Nyheder, lagde op til, at det internationale samfund kan blive nødt til at gribe ind i konflikten i Mellemøsten, hvis parterne ikke selv formår at finde en løsning.
Hun antydede, at det kan kræve en mere aktiv rolle fra verdenssamfundet, selvom hun ikke uddyber, om det i yderste konsekvens kunne involvere militære midler.
Det fortalte hun i forbindelse med et besøg i New York, men det var langt fra det eneste, der var på tapetet.
Snakken faldt nemlig også på krigen i Ukraine, hvor den danske statsminister havde et vigtigt budskab.
"Mit vigtigste budskab er, at Ukraine skal vinde krigen. Putin skal ikke have lov til at tegne landegrænserne i Europa. Det er helt fundamentale værdier, der er på spil", lød det fra hende i et opslag på Instagram.
Her godt tre uger senere er der endnu mere nyt fra den danske statsminister om krigen i Ukraine.
Danmark har nemlig valgt at stå bag Ukraines præsident, Volodymyr Zelenskyj, og den såkaldte 'sejrsplan', der har til formål at sikre fred i Ukraine.
På et EU-topmøde i Bruxelles vil Zelenskyj præsentere planen, som også omfatter Ukraines ønske om Nato-medlemskab – et af de mest debatterede emner i den internationale sikkerhedspolitik.
Statsminister Mette Frederiksen har inden topmødet gjort det klart, at Danmark støtter Ukraine fuldt ud:
"Den her krig skulle aldrig været startet, så der er ikke noget, vi hellere vil end fred. Jeg synes, der er rigtig gode idéer i den fredsplan, Zelenskyj har lagt frem. Og jeg er enig med Zelenskyj i, at omdrejningspunktet er Nato-medlemskab", lyder det fra Mette Frederiksen ifølge Ekstra Bladet, inden hun fortsætter:
"Det er den vigtigste livsforsikring, man kan give et land. Det er også derfor, at Danmark er sikkert".
Med sin støtte til Nato-medlemskabet tager Danmark et klart standpunkt i forhold til en af de mest kontroversielle dele af planen.
Kritiske røster advarer om, at en optagelse af Ukraine i Nato vil udvide alliancens grænse direkte til Rusland, hvilket kan øge risikoen for en fremtidig konflikt mellem Nato og Rusland.
Mette Frederiksen maner dog til ro og afviser bekymringerne. Hun erklærer i samme ombæring, at Danmark aktivt støtter Ukraines optagelse.
Med sin udtalelse sender Mette Frederiksen et klart signal om Danmarks fulde opbakning til Ukraine i kampen for fred og sikkerhed, selv når det indebærer kontroversielle beslutninger som Nato-medlemskab.
Mødet i Bruxelles finder sted torsdag og det bliver i den grad spændende at få præsenteret 'sejrsplanen'.