Markeringer og skilte har været med til at huske danskerne på at holde afstand i det offentlige rum. Men om der er en eller to meters afstand til andre personer, behøver man ikke længere tænke på.
Det oplyser Sundhedsstyrelsen i en pressemeddelelse.
Nu hedder anbefalingen på at holde afstand til andre i det offentlige rum, hvor det er muligt. Anbefalingen beskriver dermed ikke længere en fast afstand til, hvor meget plads der skal være mellem personer. Det er muligt, fordi den høje vaccinationsdækning i befolkningen betyder en god beskyttelse mod COVID-19, lyder det fra Sundhedsstyrelsen.
”Vi er nu et sted, hvor vi har god kontrol med smitten i samfundet, fordi der er så mange, der har taget imod tilbuddet om at blive vaccineret. Derfor kan vi tilpasse forebyggelses anbefalingerne, så man både kan opretholde en normal hverdag, samtidig med at vi holder fast i at vi skal forebygger smitte,” siger Helene Bilsted Probst, vicedirektør i Sundhedsstyrelsen.
Nu hedder anbefalingen på at holde afstand til andre i det offentlige rum, hvor det er muligt. Anbefalingen beskriver dermed ikke længere en fast afstand til, hvor meget plads der skal være mellem personer. Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix.
Anbefalingerne er blevet opdateret, så de svarer til den situation, vi er i nu, skriver Sundhedsstyrelsen.
Alle opfordres stadig til at følge de seks generelle anbefalinger:
-
Bliv vaccineret
-
Bliv hjemme og bliv testet hvis du får symptomer
-
Hold afstand
-
Luft ud og skab gennemtræk
-
Vask dine hænder tit eller brug håndsprit
-
Gør rent, særligt overflader som mange rører ved
Tilbage til en normal hverdag
“Vaccination er det helt afgørende redskab i forebyggelse af smitte med ny coronavirus og derfor vil Sundhedsstyrelsen i den kommende tid have et stort vedvarende fokus på at sikre høj tilslutning til vaccinationsprogrammet,” siger Helene Bilsted Probst og tilføjer:
“Men det er meget væsentligt at understrege at vi skal holde fast i fortsat at efterleve de gode råd til forebyggelse af smitte, da der fortsat er en epidemi og den nu dominerende deltavariant er både mere smitsom og kan give anledning til flere indlæggelser end de tidligere varianter.”
Sundhedsstyrelsen anbefaler stadig, at man bliver hjemme, når man er smittet med ny coronavirus eller har symptomer på sygdom. Det er også fortsat vigtigt at blive testet, hvis man har symptomer. Man bør desuden være ekstra opmærksom på de gode råd og bruge mundbind, når man bevæger sig ud for at blive testet for COVID-19. Det samme gælder, når man skal til lægen.
”Der er jo stadig coronavirus i samfundet, så derfor skal vi fortsat være opmærksomme ved sygdom. Men gør vi det, så er der også mulighed for gradvis at nærme os den hverdag, som vi kender fra før COVID-19, og som mange har savnet. Den hverdag skal vi mere tilbage til nu” siger Helene Bilsted Probst.