Nu bliver der sat tal på: Martin Brygmann topper listen

Emil Martesen

4 uger siden

|

10/12/2024
Indland
Foto: Photojournalist Jonathan Damslund/Ritzau Scanpix
Nu bliver der sat tal på.

LIGE NU LÆSER ANDRE OGSÅ

Google er blevet en fast del af danskernes hverdag.

Uanset om man leder efter opskriften på den perfekte lasagne, søger en hurtig vejviser til den nærmeste tankstation eller dykker ned i nyheder om dagens største overskrifter, er søgemaskinen ofte det første sted, man klikker sig hen.

Det er her, vi stiller alle de spørgsmål, vi måske ikke tør spørge andre om, og hvor vi finder svar på alt mellem himmel og jord.

Med få klik og et uendeligt hav af informationer har Google ikke bare gjort vores liv lettere – det har også ændret måden, vi tænker og søger viden på.

Årets top søgninger for 2024 har netop set dagens lys.

De afslører, hvad der har optaget befolkningen i løbet af 2024, og her skiller særligt to navne sig ud i statistikken: Taylor Swift og Martin Brygmann.

De topper nemlig listen over de mest googlede personer i Danmark i år.

Ifølge Googles årlige opgørelse har store begivenheder og kendte personligheder præget søgefeltet.

Ud over Taylor Swift og Martin Brygmann har Søren Pape Poulsen, Katherine Diez, Donald Trump og Kamala Harris også været blandt de mest søgte navne.

Kommunikationschef i Google, Jesper Vangkilde, lægger ikke skjul på, at danskernes søgninger ofte afspejler samfundsaktuelle temaer:

"Der går en lige linje mellem årets søgninger på Google og de begivenheder, der har betydning for befolkningen", fortæller han i en pressemeddelelse, inden han fortsætter:

"Derfor er det også positivt at se, at danskernes politiske og demokratiske interesse lever i bedste velgående, lige fra den helt store, globale scene omkring præsidentvalget og ned til helt lokale valg til et dansk menighedsråd".

Søgeord som 'Facebook', 'YouTube' og 'BT' dominerer fortsat de overordnede søgninger, da de bruges til navigation.

Men højdespringerne giver et mere nuanceret indblik i årets tendenser, hvor alt fra popkultur til politik har optaget befolkningen.