En ny studieplads, en lækker lejlighed og en god pris – lyder det som et drømmescenarie?
For mange nyoptagne studerende er jagten på en bolig netop begyndt.
Men pas på: der kan være en hage ved det, advarer Østjyllands Politi.
Svindlere udnytter nemlig situationen ved at oprette falske boligannoncer.
Formålet? At lokke kommende lejere til at indbetale depositum eller forudbetalt leje for boliger, der slet ikke eksisterer.
Østjyllands Politi har set en stigning i disse svindelnumre og har derfor udsendt en række råd til at beskytte sig mod falske annoncer.
Politiets råd: sådan undgår du at blive snydt
- Undersøg ejerskabet: Før du overvejer at leje gennem en privatperson, skal du kræve dokumentation for ejerskabet. Dette kan verificeres på tinglysning.dk eller boligejer.dk.
- Tjek boligen på markedet: Kontakt ejeren gennem boligejer.dk for at sikre, at boligen faktisk er til leje.
- Betal ikke uden besigtigelse: Insister på at få fremvist lejligheden. Sørg samtidig for, at kontaktpersonens navn stemmer overens med navnet på postkassen og hoveddøren.
- Pas på hurtige beslutninger: Vær på vagt, hvis udlejer presser dig til at skrive under på kontrakten med det samme. Hurtige beslutninger kan være et advarselstegn på svindel.
Politiet advarer mod annoncer med billeder, der ikke matcher adressen, og priser, der er væsentligt lavere end andre boliger i området. Disse er ofte tegn på svindel.
Svindlerne spiller på presset og håbet hos nye studerende, som desperat leder efter bolig. Men med de rigtige forholdsregler kan man undgå at blive narret.
Hold øjnene åbne og vær skeptisk over for tilbud, der virker for gode til at være sande. Østjyllands Politi opfordrer alle til at følge deres råd og kontakte dem ved mistanke om falske boligannoncer.
For mere information, kan du se Østjyllands Politis opslag her: