Julen nærmer sig med hastige skridt, og det betyder, at mange danskere skal til at traktere i køkkenet.
December er nemlig en måned som for mange byder på flæskesteg, and, tarteletter, brunede kartofler og meget andet, som kan efterlade et værre rod, når man skal tilberede det.
De fleste kender nok besværet med at gøre stegepanden ren igen efter en omgang brunede kartofler eller en omgang risengrød, som er brændt på.
Det kan være noget nær umuligt ved hjælp af almindelig opvaskemiddel og knofedt, men heldigvis findes der et forholdsvis simpelt trick, som kan gøre opvasken meget nemmere.
Følg tre enkle trin
Tricket fungerer med både stegepander, gryder og lignende, og det går i alt sin enkelthed ud på, at man skal følge nedenstående tre trin:
Fyld stegepanden/gryden med vand og opvaskemiddel og/eller bagepulver. Både opvaskemiddel og bagepulver er nemlig godt til at løsne skidt og snavs.
Placér stegepanden/gryden på blusset på komfuret og tænd for varmen, indtil vandet småkoger. Løsn eventuelt det fastbrændte mad ved hjælp af en paletkniv eller lignende, mens vandet småkoger.
Hæld vandet fra stegepanden/gryden, og nyd det funklende rene syn. Hvis der stadig sidder madrester fast i stegepanden/gryden, kan det nemt fjernes ved hjælp af en helt almindelig opvaskesvamp.
Kombinationen af sæbevand (evt. tilføjet bagepulver) og varmen får på magisk vis selv de mest genstridige pletter til at løsne sig fra stegepanden/gryden, og hvis der imod alle odds stadig er noget snavs, som ikke vil fjerne sig, så er der heldigvis også her hjælp at hente!
I det tilfælde skal du igen finde bagepulveret frem, men denne gang skal du blot blande det med en lille smule vand, så du får en form for bagepulver-paste.
Denne paste er genial til at skrubbe og rengøre genstridige pletter med, og hvis du putter det på en opvaskesvamp, kan du gøre alt rent igen.