Endelig er det officielt sommer, og de sidste par uger har vejret da også vist sig fra sin bedre side. Vi har således oplevet solskin og temperaturer på den varme side af 20 grader.
Det betyder, at sommertøjet skal frem fra skabet, og at grillen skal frem fra skuret. Måske du allerede har grillet dit første måltid i år, eller måske du stadig har det til gode?
Uanset hvad er det en god ide at læse med her og i artiklen, som der er linket til herover, så du kan få nogle tips og tricks til, hvordan du bliver en endnu bedre grillmester, end du garanteret allerede er.
En ren grill er en god grill
Et problem, som mange står med om foråret eller i starten af sommeren, hvor vi befinder os nu, er, at man glemte at rengøre grillen ordentlig, inden man satte den i skuret sidste efterår.
Derfor sidder der måske stadig lidt madrester og fedt på risten, og det skal selvfølgelig fjernes, før man går i gang med en ny grillsæson.
Den klassiske stålbørste er god til at tage det værste, men hvis du skal have det sidste fedt og snask af risten, så kan det være en god ide at tage andre og mere alternative metoder i brug.
Noget så simpelt som et løg, der er skåret over, er nemlig perfekt til at fjerne særligt fedt fra grillristen. Sådan lyder opfordringen i hvert fald fra Danish Crown, der har delt et par tips til grillning på Instagram
Og når du så har rengjort grillen, så er der endnu et trick, som du kan benytte dig af, inden du smider kød over flammerne. Du kan nemlig med fordel skrubbe risten med en halv kartoffel, da stivelsen i kartoflen hjælper kød og lignende til nemmere at slippe grillristen.
På den måde får du en hjemmelavet "non stick"-grill, og du skal ikke bøvle med, at dit kød, grøntsager og lignende hænger fast på risten. Det sikrer samtidig, at risten ikke er lige så beskidt efter brug, og så behøver du måske slet ikke løget næste gang, grillen skal bruges.
Se præcis hvordan man gør brug af de to tricks i videoen herunder.