En østrigsk familie var på ferie i Italien ved øen Pantelleria, som er en mindre ø, der ligger ud for Siciliens kyst.
Den lille familie, der består af mor, far og to piger, var i løbet af deres ferie en tur forbi den vulkanske sø Specchio di Venere, hvor de alle var ude at bade.
Efterfølgende viste det sig, at det fik nogle uheldige og ærgerlige konsekvenser for den 11-årige pige.
To dage efter at have været ude at svømme i den vulkanske sø, begyndte hun nemlig at opleve en brændende smerte mellem benene.
Det skrive norske Dagbladet ifølge Ekstra Bladet, der henviser til en rapport, der er udgivet i Journal of Medical Case Reports. Denne rapport er forfattet af to læger fra hhv. Auckland University i New Zealand og Salzburg Universitet i Østrig.
I rapporten skriver de to læger, at der er mistanke om, at det er svømmeturen i den italienske sø, der har været årsagen til, at pigen pludselig fik smerter mellem benene.
Under ferien i Italien tog forældrene hende med til lægen, hvor den 11-årige pige blev ordineret en creme mod svampeinfektion.
Da det gik op for forældrene, at den ordinerede creme ikke kunne gøre noget ved pigens smerter, besluttede de sig for at opsøge deres egen læge, da de kom hjem til Østrig.
Forældrene blev meget overraskede, da de fik at vide, at deres lille pige fejlede noget helt uventet. Hun var nemlig blevet smittet med kønssygdommen gonorré, der er en seksuelt overført sygdom.
Efterfølgende blev resten af familien også testet, men det viste sig, at ingen af dem havde gonorré, udover den 11-årige datter.
Da den 11-årige pige afviste over for lægen, at hun havde været seksuelt aktiv, gav det anledning til undren hos lægen. Lægen kunne nemlig ikke regne ud, hvordan hun så var blevet smittet med sygdommen.
I den førnævnte rapport skriver de to læger, at pigen formentlig blev smittet, da hun svømmede rundt i vandet i Specchio di Venere.
De to læger, der har skrevet rapporten henviser til, at andre børn er blevet indlagt med gonorré, efter at have været i bad sammen.
"Vores rapport bidrager med at illustrere, at den meget usædvanlige diagnose hos et barn kan være resultatet af en ikke-seksuel overførsel af infektionen, og at forurenede, varme bassiner er en meget sjælden kilde til infektionen, som bør overvejes," lyder det i rapporten.