Rummet er en gigantisk størrelse, som kun de færreste reelt set har en forståelse for. Afstanden mellem forskellige planeter er gigantiske.
Læg dertil begreber som galakse, asteroide og rødforskydning.
Rummet er højt specialiseret fagområde, men samtidig meget fascinerende. For eksempel fylder spørgsmålet om, hvorvidt der er liv i rummet meget blandt fagfolk. I hele verden er der forskere, som løbende prøver at få ny viden om det store rum, Jorden er omgivet af.
Nogle gange opdager man meget sjældne fænomener, og det er netop sket. Astronomer har nemlig fundet det hurtigst voksende sorte hul, der har eksisteret i de sidste ni milliarder år.
Det oplyser Australian National University (ANU) onsdag ifølge DR.
Det sorte hul, der har en masse svarende til tre millioner sole, optager, hvad der svarer til en jordklode hvert sekund. Det skinner 7000 gange stærkere end al lyset i vores galakse ifølge det internationale hold, aom anføres af astronomer fra ANU, som altså opdagede det sorte hul.
- Astronomer har ledt efter objekter som dette i mere end 50 år. De har fundet tusindvis, som er svagere, men dette skinner utroligt stærkt og var gået ubemærket hen, siger Christopher Onken, der er forskningsleder på ANU.
Christopher Onken kalder det sorte hul en "meget stor og uventet nål i en høstak".
- Nu vil vi gerne vide, hvorfor det her er anderledes - er der sket noget katastrofalt? Måske er to store galakser stødt ind i hinanden, og det har kanaliseret en masse materiale ind i det sorte hul, siger Christopher Onken.
Fundet er altså stort og meget, meget sjældent.