Derfor skal du ikke klikke snooze om morgenen

Nicolai Steinicke

97 uger siden

|

16/02/2023
Videnskab
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Der er en meget god videnskabelig grund til, at du aldrig skal trykke på snooze-knappen, når din alarm er gået i gang og vækket dig om morgenen. Du kan se en forklaring på begrundelsen bag dette i videoen nedenfor.

LIGE NU LÆSER ANDRE OGSÅ

Vi er alle skyldige i det - alarmen går i gang og får dig til at vågne om morgenen før arbejde, og du ville give hvad som helst for at have et par ekstra timer i sengen. Det skriver LADbible.

Men det er ikke fordi du får et par timer ekstra, det er kun en snak om minutter.

Så vi ruller om, trykker på snooze-knappen og glemmer så, at det nogensinde er sket.

Problemet er, at når man faktisk så skal op i sidste øjeblik, så føler man sig ikke tilpas.

Snooze-knappen virker som en god idé på det tidspunkt, men sjældent når du nogensinde at stå op og føle dig mere udhvilet eller mere klar til dagen.

Der er noget søvnvidenskab bag det.

I sin podcast forklarede Mel Robbins - der beskriver sig selv som 'en af ​​de mest respekterede eksperter i forandring og motivation' - den videnskabelige årsag til, at du kun skader dig selv ved at snige dig i de sidste par minutter.

Robbins sagde: "Vil du vide den videnskabelige grund til, at du aldrig skal trykke på snooze-knappen?

“Når du trykker på snooze-knappen, er du vågen, og da alarmen slukker, går din hjerne så i søvn igen.

Hun fortsatte: "Her er det, forskere har fundet ud af - når du falder i søvn igen, efter du er vågnet, starter din hjerne en søvncyklus.

"Søvncyklusser tager 75 til 90 minutter at gennemføre.

"Så, når alarmen går igen og ni minutter, og du er ligesom 'oh my God' - har du nogensinde bemærket, at du er i dyb søvn, når du falder i søvn igen?

"Det er fordi, du er ni minutter inde i en 75 minutters søvncyklus, den groggy udmattede følelse, du har, det er ikke en funktion af, hvor godt du sov.”

"Det er dig og mig, der er en idiot, fordi vi trykker på snooze-knappen og sætter vores hjerne i en tilstand af søvnmangel.

"Det tager din hjerne omkring fire timer at komme igennem den groggy følelse."