Advarer: 5 timers søvn per nat, kan føre til ‘en tidlig død’

Nicolai Steinicke

69 uger siden

|

21/08/2023
Videnskab
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Vores forældre fortæller os altid, hvor vigtigt det er at få vores 'otte timers' søvn pr. nat, og de har måske bare en pointe.

LIGE NU LÆSER ANDRE OGSÅ

Læge Dan Friederich har advaret os om de potentielt dødelige konsekvenser af at have mellem fire og fem timers søvn.

"Tror du, at du kun kan overleve på fire til fem timers søvn hver nat?" Spørger Dr. Friederich sine følgere.

Den prisvindende øjenlæge fra St. Louis, Missouri, insisterer på, at ikke at få nok søvn kan føre til en 'tidlig død'.

"Og så undersøgelser har igen og igen vist, at den optimale mængde søvn er mellem seks og otte timer om natten, helst mindst syv," forklarede han i en nu viral video, der blev lagt ud på hans TikTok-side.

"Hvis du går mere end ni timer, er det også dårligt for dit helbred. Men at sove mindre end fem er det værste, du overhovedet kan gøre.

"Øget dødelighed over hele linjen, hjerte-kar-sygdomme, alle typer sygdomme er forbundet med at sove så lidt."

Forskning fra 2022 har også antydet, at det at have mindre end fem timers søvn om natten kan øge chancerne for en ældre persons risiko for for tidlig død med en fjerdedel.

Forskningen - som blev udført af University College London - var baseret på 7.864 personer over 50 år i Storbritannien.

Hovedforfatter Dr. Severine Sabia sagde: "Multimorbiditet (tilstedeværelsen af ​​2 eller flere langsigtede helbredstilstande) er stigende i højindkomstlande, og mere end halvdelen af ​​ældre voksne har nu mindst to kroniske sygdomme.

"Dette viser sig at være en stor udfordring for folkesundheden, da multimorbiditet er forbundet med høj brug af sundhedsydelser, hospitalsindlæggelser og handicap.

"Når folk bliver ældre, ændres deres søvnvaner og søvnstruktur. Det anbefales dog at sove syv til otte timer om natten – da søvnvarigheder over eller under dette tidligere har været forbundet med individuelle kroniske sygdomme. Det skriver Unilad.