Uhyggeligt fund på den dybeste del af havet

Mathias Busekist

165 uger siden

|

24/11/2021
Udland
Foto: YouTube
Foto: YouTube
Der er blevet gjort en rædselsvækkende opdagelse på havets bund, og det er desværre ikke, hvad man ville forvente.

LIGE NU LÆSER ANDRE OGSÅ

Der er blevet gjort en rædselsvækkende opdagelse i havet, og det er ikke ligefrem, hvad man forventer.

Marianna Trench, verdens dybeste punkt, er ikke overraskende et sted, man forventer, der bliver gjort nogle vilde opdagelser. 

Der er 11 kilometer ned til det dybeste punkt, der ligger et sted mellem Hawaii og Filippinerne, og det er lige så svært at komme til havts dybeste punkt, som det er at komme til det ydre rum. 

Victor Vescovo var det sidste menneske, der klarede rejsen ned til Mariana Trenchs bund, og han registrerede en rekorddybde på 10,9 kilometer i april 2019 i en Triton 3600/2-ubåd, der er bygget til at modstå det ekstreme pres. 

Det skriver news.com.au

Men hvad fandt han?

Amerikaneren fandt såmænd en hidtil ukendt krebsdyrart og en lyseråd sneglefisk, men hvad værre er, at han i en rødselsfuld opdagelse fandt en indkøbspose af plastik. 

Han fandt dermed ikke den forsvundne by Atlantis, hvilket ville have været rigtig fedt - men plastikaffaldet er nu meget bekymrende. 

Foto: YouTube

Foto: YouTube

"Vi havde altid en fornemmelse af, at der ville være en del af planeten, som ville være uberørt af menneskelige handlinger," sagde Eric Galbraith, en havbiokemiker. 

"Det plejede at være sandt. Og nu er det ikke længere sandt." 

 Dr. Onda fra University of the Philippines Marine Sciene Institute, har dykket i Emden Deep - en del af Philippines Trench.

"Philippines Trench er i forvejen meget dyb, men menneskelig forurening er i stand til at nå derned. Tænk, hvad der så sker med lavvandede miljøer som koralrev og søgræssenge," siger Onda til The Inquirer. 

"Hvis vi ikke gør noget, ville jeg ikke blive overrasket, hvis jeg en dag forvirrer Philippine Trench med Manila Bay."  

"Den dybeste zone er sandsynligvis fyldt med plastikaffald, og det kan have store skadelige påvirkninger i et allerede skrøbeligt økosystem."