Snart kan du købe løve- og girafkød i supermarkederne

Mathias Madsen

142 uger siden

|

04/04/2022
Udland
Foto: Primeval Foods
Foto: Primeval Foods
I de britiske supermarkeder vil du snart kunne vælge mellem andet end bare okse, gris, kylling og kalkun, når du køber kød.

LIGE NU LÆSER ANDRE OGSÅ

Et helt nyt firma ved navn 'Primeval Foods' har nemlig tænkt sig at lancere blandt andet løve- og girafkød og sushi med zebrakød. 

Foto: Primeval Foods

Selvom det måske lyder som en utrolig dårlig forretning i disse tider, hvor der er stor fokus på bæredygtighed og dyrevelfærd, så er virksomhedens mål faktisk at redde tusindvis af dyr fra slagtedøden.

Det eksotiske kød er nemlig fremstillet på et laboratorie og har derfor ikke resulteret i hverken smerte eller død hos nogen dyr, selvom det ér rigtig kød. 

Kødet er derfor firmaets bud på et kødprodukt, som er mere klimavenligt end både almindelig kød og plantebaserede alternativer, men som samtidig rent faktisk ér kød, da det er produceret ud fra dyrenes stamceller. 

Den overordnede ide med de nye produkter er ifølge Ladbible, at det fjerner alle behov for landsbrugsdyr, hvilke både sparer plads, vand og drivhusgasser.

Derudover er det ikke nødvendigt med antibiotika i dyrefoderet, da foder slet ikke er nødvendigt. 

Et studie har desuden vurderet, at denne nye form for kød bruger mellem syv og 45 procent mindre energi og udløser mellem 78 og 96 procent færre drivhusgasser. 

Derudover er der brug for 99 procent mindre landområder og mellem 82 og 96 procent mindre vand til produktionen af kødet sammenlignet med almindelig kødproduktion.

Foto: Primeval Foods

Samtidig kan teknikken naturligvis også bruges på for eksempel okse- eller kyllingekød, men ifølge Yilmaz Bora, som er partner i den virksomhed, som ejer 'Primeval Foods', så er det eksotiske kød et forsøg på at skabe opmærksomhed omkring den nye form for kød. 

"Folk forsøger konstant at opdage ny mad, nye restauranter, nye kulinariske oplevelser, men de traditionelle arter har nået deres grænse for at imødekomme efterspørgslen," har han udtalt og uddybet: 

"Vi er nødt til at finde andet end retter med okse, kylling og gris, og det skal ikke ske på bekostning af naturen. I de følgende måneder planlægger vi at afholde smagsprøver i London med én slags af vores eksotiske kød for at give verden en smag af, hvad det næste kapitel af mad indeholder."