Kvinde blev anklaget for slaveri: Bad ukrainsk flygtning om at vaske op

Mathias Busekist

107 uger siden

|

04/11/2022
Udland
Foto: Facebook
Foto: Facebook
Moren blev beskyldt for at have taget en ukrainsk flygtning ind som slave.

LIGE NU LÆSER ANDRE OGSÅ

Hannah Debenham åbnede sit hjem for en kvinde fra Ukraine, der var flygtet med sit barn, under "Homes For Ukraine"-ordningen, der betaler 3000 kroner om måneden til beboere, der har flygtninge boende. 

Ukraineren indvilligede i at passe Debenhams to børn i to til tre dage om ugen.

Men forholdet mellem de to kvinder blev forværret, da Debenham blev anklaget for at have taget den ukrainske kvinde ind som slave. 

"Det var bare forfærdeligt. Politiet fortalte min mand, at jeg kunne risikere livsvarigt fængsel, hvis jeg blev fundet skyldig," sagde Debenham til MailOnline.

Beskyldningen kom efter, at spændingerne mellem familierne voksede, idet Debenham ikke følte, at hun blev respekteret.

"Det gik fint i de første uger, men kvinden og hendes datter ryddede ikke op efter sig selv. Mængden af opvask blev hurtigt fordoblet," siger hun og tilføjer:

"Jeg forklarede hende, at hun skulle hjælpe mere til, og vi viste hende endda, hvordan man bruger opvaskemaskinen."

"Jeg forstår godt, at hun var i en forfærdelig situation efter at være flygtet fra sit land og efter at have mistet venner, men tingene blev ikke bedre."

Det hele kulminerede, da den ukrainske kvinde tog Debenhams femårige søn med udenfor. Men da han sagde, at han skulle bruge toilettet, bad hun ham om at bruge marken ved siden af legepladsen samt at bruge bladende til at tørre sig med.

"Jeg følte, at jeg ikke længere kunne stole på hende, så vi besluttede, at arrangementet ikke længere fungerede. Jeg fortalte hende, at når hendes ydelser kom, skulle hun finde et andet sted at bo."

I løbet af blot få dage blev Debenham kontaktet af Sussex Police som følge af beskyldningen om, at den ukrainske kvinde var blevet "brugt som slave og børnepasser på fuld tid for en lille eller ingen løn". 

Politiet vurderede til sidst, at der "ikke var tilstrækkelige beviser til at retsforfølge".