Bananelskere verden over vil blive skuffede over at vide, at Cavendish-bananen risikerer at blive udslettet som følge af en svampesygdom.
Det menes, at mennesker spiser over 100 milliarder bananer hvert år, hvoraf mange er Cavendish - 47 procent, for at være præcis.
Det skriver Unilad.
Men afgrøder i Asien, Afrika, Mellemøsten, Australien og Mellemamerika er blevet hårdt ramt af den jordfødte svamp kendt som Panama-sygdommen.
Sygdommen - også kendt som bananvisne - beskrives som 'ødelæggende' for bananer, da den rammer frugtens karsystem og reducerer mængden af vand, den indtager fra jorden.
Det er ikke første gang, at Panama-sygdommen har hærget bananafgrøder verden over; en stamme af den kendt som T1 udryddede også tidligere en type banan kaldet Gros Michel.
Ifølge James Dale, professor og leder af bananbioteknologiprogrammet ved Queensland University of Technology, var det 'den vigtigste eksportbanan i første halvdel af sidste århundrede'.
Men i 1950'erne havde bananvisne inficeret alle Gros Michel-farme, hvilket tvang landmændene til at finde en ny sort.
Det var på det tidspunkt, at Cavendish blev populær, da den var modstandsdygtig over for T1-stammen.
T4-versionen af Panama-sygdommen, der i øjeblikket påvirker Cavendish-afgrøder, bevæger sig meget langsommere til sin forgænger, så Dale mener, at vi stadig har 10 år, før den uddør fuldstændigt.
Selvom vi har tid til potentielt at redde afgrøderne, er der ikke én måde at gøre det på.
Journalist Dan Koeppel, forfatter til bogen Banana: The Fate of the Fruit That Changed the World, forklarede til Insider: "Jeg vil sige lige nu, ingen er engang tæt på at løse problemet.