58-årig levede af kogte majs: Da hun tog til lægen, blev hun dybt overrasket over hans besked

Emil Martesen

1 dag siden

|

26/09/2024
Udland
Foto: Wikimedia Commons
Da hun tog til lægen, blev hun dybt overrasket over hans besked.

Dagens topnyheder

Historien om den 58-årige kvinde Hua Fang fra Zhejiang-provinsen i Kina, har i den grad stjålet alle overskrifterne på de sociale medier.

Det skete, da det blev afsløret, at hun i et helt år havde spist kogt majs til alle sine måltider – morgen, middag og aften – fordi hun troede, at det ville være godt for helbredet.

Men det skulle hurtigt vise sig, at de sundhedsmæssige fordele ikke viste sig at være fordele.

Den pensionerede folkeskolelærer var i forvejen glad for kogt majs, og havde fundet information om majsens sundhedsmæssige fordele og blev overbevist om, at fibrene, vitaminerne og mineralerne ville forbedre hendes helbred og forebygge kroniske sygdomme.

Derfor begyndte hun at indtage kogt majs ved hvert måltid for at fremme sit helbred.

Det skriver sanook.com.

For nylig blev hun dog taget til lægen af sin søn, og her viste en sundhedsundersøgelse, at hendes blodsukkerniveau var forhøjet.

Det kom som et chok for hende, da majs er en fødevare med et højt fiberindhold, og hun troede, at masser af fibre ville hjælpe med at kontrollere blodsukkerniveauet.

Lægen forklarede dog, at selvom majs indeholder mange næringsstoffer, herunder fibre, B1-, B3- og B6-vitaminer samt jern og zink, er majs også rig på stivelse.

At spise store mængder majs over en længere periode kan derfor få blodsukkerniveauet til at stige.

Derudover kan en diæt, der udelukkende består af majs, føre til mangel på andre vigtige næringsstoffer.

Lægens anbefaling var at ændre kosten, så Hua Fang stadig kunne spise majs, men i mindre mængder og som en del af en varieret kost.

Han opfordrede hende til at spise flere grøntsager og frugter samt plantebaseret protein fra bønner, magert kød, fisk og skaldyr for at sikre en mere afbalanceret kost.

Derudover foreslog lægen, at hun tilføjede flere fødevarer med antioxidanter og antiinflammatoriske egenskaber, såsom tomater, bær og grønne bladgrøntsager, samt at hun motionerede regelmæssigt ved eksempelvis at gå ture eller dyrke yoga.

To måneder efter, at Hua Fang fulgte lægens råd, vendte hun tilbage til hospitalet for en opfølgende undersøgelse.

Resultaterne viste, at hendes blodsukkerniveau nu var tilbage som det skulle.