Lige siden coronavirussen første begyndte at hærge i verden, stod det hurtigt klart, at det var ældre mennesker og kroniske syge, der var mest udsatte.
Det er også primært fra de to nævnte grupper, at folk har mistet livet til coronavirussen, men nu viser en ny undersøgelse, at unge kvinder faktisk er blevet ramt rigtig hårdt.
Det er dog ikke kroppen, men derimod psyken, som de er blevet ramt på. Det viser en ny undersøgelse fra Psykiatrifonden.
60 procent er mere bekymrede end normalt
I forbindelse med kampagnen ‘ Sig det højt’ har Psykiatrifonden foretaget en undersøgelse, og den viser, at særligt unge kvinder er hårdt ramt psykisk på grund af coronavirussen.
Cirka 60 procent af kvinderne mellem 16 til 24 år, er mere bekymrede end de plejer at være, mens 50 procent er mere urolige end normalt. Det skriver Ritzau.
Det særligt bekymrende ved undersøgelsen er, at helt op mod hver fjerde ikke taler med deres nærmeste omkring deres bekymringer og de svære ting i deres liv. Det betyder, at det hober sig op inde i en selv, og det kan gå galt.
Det har det blandt andet gjort for den 22-årige studerende, Helena Baagland, der på grund af coronavirussen har fået sin angst tilbage.
“Det har været hårdt. Der er megen utryghed, når ens hverdag ændrer sig sådan. Både da samfundet lukkede ned, og når man nu lukker nu op igen,” lyder det fra Helene Baagland ifølge Ritzau.
Hvordan har dit mentale helbred været i løbet af de seneste par måneder? Har du gået og bekymret dig mere end normalt, eller har du haft det helt fint?