Forskere afslører: Personer i denne aldersgruppe skal drikke mere øl

Nicolai Busekist

54 uger siden

|

30/08/2023
Sundhed
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
En gruppe forskere anbefaler unge mennesker, at de drikker mere øl, i stedet for at spise for meget 'TikTok-mad'.

Dagens topnyheder

Ifølge en gruppe forskere, bør unge have et større fokus på deres tarmsundhed. Det skyldes, at de ganske enkelt er for besatte af mærkelige renter og helsekost, de hører om på sociale medier som TikTok.

New York Post skriver, at en gruppe forskere fra Dalian Medical University har konkluderet, at det ville have gavnet deres maver mere at drikke øl.

I forbindelse med offentliggørelsen af deres resultater, skriver de, at en øl kan have 'endnu større effekt' end probiotika fra fermenterede fødevarer. Probiotika er en række sunde bakterier, der gavner tarmene, som ofte findes i fødevarer, der hitter blandt Generation Z.

Derfor kan en øl faktisk konkurrere med populære fødevarer som kombucha, pickles, miso, kimchi, surdejsbrød, kefir, og andet.

Øl er rigt på såkaldte polyfenoler, der i samarbejde med indholdet af fibre, 'viser potentiale til at forbedre udviklingen af en sund tarm gennem gennem probiotiske mekanismer'. Sådan lyder det fra forskerne bag undersøgelsen.

"Det er blevet rapporteret, at indtag af øl har en regulerende effekt på forskellige fysiologiske funktioner i den menneskelige krop," lyder det også.

Flere undersøgelser viser, at teenagere og personer i starten af 20'erne, er vilde med diverse probiotiske måltider. Det omfatter blandt andet mejeriprodukter såsom hytteost, der oplever en ny storhedstid.

Det kan dog blive vanskeligt at overbevise Generation Z om, at de skal drikke mere øl. Det skyldes, at de statistisk set drikker mindre alkohol, end teenagere ved årtusindskiftet.

Derudover er aldersgruppen også kendt for at være mere tilbagetrukne, hvilket betyder, at de tilbringer mere tid alene. Faktisk skriver New York Post, at dette har ført til bekymringer om en egentlig 'ensomhedsepidemi' flere steder i verden.

Nyheden om, at det kan være sundt at drikke øl, kommer kort tid efter en ny anbefaling fra de amerikanske myndigheder. De opfordrer til, at man ikke drikker mere end to øl om ugen.

Omvendt lyder det fra de kinesiske forskere, at øl med lavt eller intet alkoholindhold, kan være 'gode kandidater til funktionelle fødevarer'. Denne type øl kalder forskerne for 'sundhedsøl'.

"Sundhedsøl fremstillet ved at berige dem med bioaktive stoffer såsom fibre, antioxidanter og probiotika, vil give sundhedsmæssige fordele for forbrugerne," lyder det.

"Om øl kan bruges i fremtiden som en mikroøkologisk regulator eller endda som en alternativ terapi for kroniske sygdomme som hypertension, diabetes og fedme, er et spørgsmål, der fortjener yderligere forskning," fortsætter forskerne.