VM skal afholdes i Danmark: Kommer til at koste 140 millioner kroner

Mathias Madsen

5 timer siden

|

27/09/2024
Sport
Foto: Wikimedia Commons
Foto: Wikimedia Commons
Nu har Danmark sikret sig et VM.

Dagens topnyheder

I 2012 var deltagerne i cykelløbet Giro d'Italia forbi Danmark, og i 2022 havde det verdensberømte cykelløb Tour de France løbets såkaldte Grand Départ i vores lille land.

Siden har der ikke været afholdt nogle store internationale cykelløb herhjemme, men det bliver der nu lavet om på. I 2029 bliver VM i landevejscykling nemlig afholdt i Danmark.

Det er ifølge TV2 netop blevet afsløret på en kongres i den schweiziske by Zürich, hvor dette års VM i landevejscykling netop nu løber af stablen.

Danmark har før været vært for det store arrangement, og sidste gang var i 2011, men det betyder ikke, at det ikke er noget helt særligt.

"Det er fantastisk for dansk cykling. Det er fantastisk for vores klubber. Det er fantastisk for hele vores grundlag for at skabe nye talenter og nye verdensstjerner i cykling," har konstitueret formand i Dansk Cykle Union (DCU), Johnny Lillelund, således udtalt.

Ifølge ham bliver verdensmesterskabet "et kæmpe event."

Arrangementet vil da også komme til at berøre det meste af landet, da enkeltstarterne kommer til at finde sted i smilets by Aarhus, og linjeløbene vil blive afholdt på Sjælland. De kommer til at starte i henholdsvis Helsingør og Roskilde og køre til målstregen i København.

Det er således kun Fyn, som bliver "snydt" for det store cykelmesterskab.

"Det betyder meget, at vi har hele landet med," har Lille lund forklaret og uddybet, at Danmark har gode cykelryttere fra hele landet, og at VM derfor ikke bør "koncentreres i København."

En dyr fornøjelse

Det er Erhvervsministeriet, Kulturministeriet, Sport Event Denmark og København, Roskilde, Helsingør og Aarhus Kommuner, der sammen med DCU kommer til at stå bag arrangementet, som bliver en dyr fornøjelse.

Der er således afsat 140 millioner kr. til at afholde det store sportsarrangement, og skatteborgerne skal planmæssigt betale 70 millioner af dem.

Derudover kommer der også et større millionbeløb fra Sport Event Denmark.

Til sammenligning kostede det ifølge mediet Den Offentlige mere end 180 millioner danske skattekroner at afholde Tour de France i Danmark i 2022.