Taber kampen til kræft: Sportsikon død i en alder af 71 år

Nicolai H

5 uger siden

|

28/05/2024
Sport
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
En af de største er gået bort.

Dagens topnyheder

Basketballverdenen har mistet en af sine mest markante profiler.

Bill Walton er gået bort efter længere tids kræftsygdom.

Den tidligere NBA-stjerne blev 71 år gammel, og hans død blev annonceret af NBA på deres hjemmeside.

Walton var en central skikkelse i NBA gennem 1970'erne og 1980'erne og vandt mesterskabet to gange i løbet af sin karriere. Han triumferede først med Portland Trail Blazers i 1977 og gentog bedriften ni år senere med Boston Celtics. Hans præstationer på banen blev anerkendt, da han i 1978 blev kåret som NBA's mest værdifulde spiller (MVP).

Valget af Walton som første spiller i NBA-draften i 1974 viste sig hurtigt at være en klog beslutning for Portland Trail Blazers. Walton bragte unikke kvaliteter til holdet og ligaen, hvilket fremhæves i NBA-formand Adam Silvers mindeord. Silver udtaler, at Walton redefinerede center-positionen og havde unikke allround-egenskaber, der gjorde ham til en enestående spiller.

Efter sin aktive karriere fortsatte Walton med at præge basketballverdenen som tv-ekspert og kommentator hos ESPN, hvor hans indsigtsfulde analyser blev værdsat af fans og kolleger.

Hans karisma og dybe forståelse for spillet gjorde ham til en respekteret stemme inden for sporten.

Waltons død efterlader et stort tomrum i basketballsamfundet. Hans bidrag til spillet, både på og uden for banen, vil blive husket og værdsat af mange. Hans arv som en af de mest indflydelsesrige spillere og kommentatorer i NBA's historie vil leve videre.

Basketballverdenen sørger over tabet af en sand legende, og mange vil mindes Bill Walton for hans utallige bidrag til sporten og hans evne til at inspirere både spillere og fans.

Vi fra redaktionen udtrykker vores tak og sorg til Waltons nærmeste.

Bill Walton. Foto: Wikimedia Commons