Reddet på målstregen: Håndboldherrene og Viktor Axelsen sikrer Danmark de sidste medaljer

Mathias Madsen

5 uger siden

|

11/08/2024
Sport
Danmark har ved dette års OL vundet ni medaljer - og det er godkendt.

Ved sidste OL i Tokyo i 2021 vandt de danske atleter 11 medaljer, og i Rio de Janeiro i 2016 vandt de hele 15 medaljer.

Årets høst på ni medaljer kan derfor lyde sølle, men ifølge Ritzau er det et antal, som Team Danmark og resten af OL-holdet er fint tilfredse med. Målsætningen var nemlig mellem ni og 11 medaljer.

Medaljerne består i år af to guld-, to sølv- og fem bronzemedaljer, og de blev vundet af følgende atleter:

Lod vente på sig

De fleste af medaljerne blev vundet i slutningen af dette års OL, som slutter i dag. Afslutningen markeres med en ceremoni i aften kl. 2100.

Team Danmark sad altså længe og krydsede fingre, men heldigvis sikrede Viktor Axelsen og de danske håndboldherrer, at de danske atleter ramte målsætningen på minimum ni medaljer, og samtidig sikrede de, at Danmark også fik noget guld med hjem fra Paris.

"Vi har haft et flot dansk OL, hvor vi har nået vores medaljemålsætning. Det kan vi i Danmark være enormt stolte over. Som vi meldte ud, da vi offentliggjorde målsætningen kort før OL, skulle vi vente lidt på, at danske atleter kom på podierne på grund af konkurrenceplanen til dette OL," har chef de mission for det danske OL-hold Søren Simonsen forklaret.

Sportsdirektør hos Team Danmark Lars Balle Christensen er også "overordnet set tilfreds med medaljehøsten til OL," men han tilføjer, at "dansk eliteidræt skal op på næste niveau, hvis vi skal fastholde nuværende placering [...]."

Ifølge ham kan det nemlig i fremtiden blive en udfordring, at man i Danmark ikke lader atleter fokusere 100 % på deres sport, som man gør i mange andre lande, men derimod for eksempel også skaber plads til uddannelse og lignende.

"Mange andre lande giver deres atleter mulighed for kun at fokusere på deres sport, og det udfordrer danske atleter og den model, vi arbejder med, hvor der også skal være plads til uddannelse. Det bliver vi naturligvis nødt til at forholde os til, og det betyder, at vi kommer til at kigge på, om vi skal justere og prioritere vores midler anderledes," har han blandt andet udtalt.

Danmark har vundet sine ni OL-medaljer i otte forskellige sportsgrene. Kun i håndbold er det blevet til to medaljer, da herrene vandt guld, og damerne vandt bronze.