Enden på en æra: Det vil Henrik Møllgaard især savne ved Mikkel Hansen

Kamille Isaksen

5 uger siden

|

11/08/2024
Nyheder
Foto: DHF / Ernst van Norde
Mikkel Hansens sidste farvel har medført en masse reaktioner blandt kollegaer og venner.

Dagens topnyheder

Når man tænker på danske håndboldstjerner, er navne som Mikkel Hansen og Niklas Landin uundgåelige. 

Begge har haft en betydelig indflydelse på det danske herrelandshold gennem årene, og søndagens OL-finale mod Tyskland markerer et afgørende punkt i deres karrierer – det bliver deres sidste kamp i den røde trøje.

For deres mangeårige holdkammerat Henrik Møllgaard betyder dette et farvel, ikke kun til to af sportens største profiler, men også til de små dagligdags øjeblikke, som har defineret deres tid sammen.

OL-turneringen er rykket til en imponerende arena i Lille, hvor håndboldens største navne samles for at afgøre, hvem der skal stå øverst på medaljepodiet. 

Men for Henrik Møllgaard er der noget, der stikker dybere end bare kampen om medaljer. 

Sådan skriver B.T

Han reflekterer over de år, han har tilbragt sammen med Mikkel Hansen, både på landsholdet og i klubber som PSG og Aalborg Håndbold.

Kommet til at holde af alt det dumme 

Den garvede forsvarsspiller har efterhånden lært at sætte pris på Mikkel Hansens karakteristiske småbrok. 

Selvom disse udbrud ofte handler om trivielle ting som vasketøj eller at hente drikkedunke, har de alligevel fået en særlig plads i Henrik Møllgaards hjerte. 

"Jeg er faktisk kommet til at holde af alt det dumme. Der er meget brok over ligegyldigheder. Heldigvis er det mest henvendt til holdledere og folk, der skal stå for noget praktisk, han ikke selv gider eller har følt sig lidt for fin til," siger Henrik Møllgaard.

Han uddyber med et grin, hvordan Mikkel Hansen, selvom han ender med at udføre opgaven, alligevel lige skal brokke sig over det. 

Det er denne form for humor og energi, der har lettet stemningen i omklædningsrummet og gjort hverdagen som professionel håndboldspiller lidt mere farverig.

Når fløjten lyder i søndagens finale, vil det ikke kun være resultatet, der bliver historisk.

Det er også et sidste farvel til to af håndboldens største danske ikoner. 

Henrik Møllgaard ser finalen som en værdig afslutning på en æra, ikke kun for Niklas Landin og Mikkel Hansen, men også for det danske håndboldlandshold som helhed.