Mikkel Hansen åbner op om sårbart emne: Havde brug for hjælp

Nicolai H

16 timer siden

|

17/10/2024
Sport
Foto: Vitalii Vitleo / Shutterstock.com
Foto: Vitalii Vitleo / Shutterstock.com
Håndboldlegenden fortæller på landsdækkende tv om, hvordan han i sidste ende måtte lade konen træffe den hårde beslutning for ham.

Dagens topnyheder

Når man nævner navnet Mikkel Hansen, tænker de fleste på en af håndboldens største profiler – en spiller, der har triumferet på både klub- og landsholdsniveau og har sat Danmark på det internationale håndboldkort.

Men selv verdensstjerner kan ramme muren.

I februar 2023 kom meldingen om, at Mikkel Hansen var sygemeldt med stresssymptomer, og den beslutning skulle vise sig at være afgørende for hans helbred og karriereslutning.

Det forklarer han selv live i Aftenshowet på DR.

Familielivet trak i håndbremsen

Efter mange år i udlandet vendte Mikkel Hansen i sommeren 2022 tilbage til Danmark for at spille for Aalborg Håndbold. Men med bopæl i København betød det et konstant pendlerliv mellem hovedstaden og Nordjylland – noget, der hurtigt begyndte at tage hårdt på bagspilleren, der i forvejen var én af de mest eftertragtede spillere i landet.

Presset steg både fysisk og mentalt, og til sidst måtte han erkende, at der var brug for en pause. Men det var ikke en erkendelse, han nåede til alene.

"Det var min kone, der tog beslutningen. Jeg er en ret stædig person, der kører på, indtil jeg brænder ud. Så sammen med mine forældre var hun med til at få mig til at indse, at det ikke var sundt at fortsætte," fortæller Mikkel Hansen i DR-programmet.

"Jeg vidste ikke, hvor jeg var henne"

Mens Hansen forsøgte at balancere både håndbold og familieliv, blev det tydeligt, at der var grænser for, hvor meget selv en verdensstjerne kan klare.

Han beskriver, hvordan pendlerlivet og det konstante pres satte ham i en situation, hvor han mistede kontrollen.

"Jeg havde sat mig og min familie i en situation, hvor jeg pendlede meget og var meget presset. Jeg kunne vågne op efter en lur og ikke ane, hvor jeg var henne. Jeg oplevede også at have en følelse i kroppen af at have x antal timer, jeg ikke kunne huske," siger han.

Med stresssymptomer og en krop, der sendte alle de forkerte signaler, begyndte tanken om et håndboldstop at trænge sig på.

Selvom han overvejede at trække sig fra sporten allerede i 2023, blev karrierestoppet dog først en realitet i sommeren 2024. Og det skete på den bedst mulige måde: Ved at vinde OL-guld med landsholdet – et perfekt punktum på en fantastisk karriere.