Lille fodboldklub går verden rundt: Du taber kæben over, hvad der ligger LIGE ved siden af banen

Nicolai H

15 uger siden

|

05/06/2024
Sport
Foto: YouTube
Foto: YouTube
Den lille by med lidt over 5.000 gør sig særligt bemærket over deres fodboldklub - selvom det intet har med fodbold at gøre.

Dagens topnyheder

I hjertet af Slovakiet, i den lille by Cierny Balog, finder man et fodboldstadion, der er alt andet end almindeligt.

Stadionet tilhører amatørfodboldklubben TJ Tatran Cierny Balog og har opnået international berømmelse takket være en ganske unik detalje:

Et aktivt jernbanespor der løber direkte gennem stadionet.

Det var i 2015, at en video af et damptog, der passerede midt gennem stadionet, spredte sig som en steppebrand på internettet. Folk var forbløffede og undrede sig over, om det var en form for trickfilm eller en engangsforeteelse.

Svaret er dog mere fantastisk: Čiernohronska-jernbanen kører faktisk regelmæssigt gennem stadionet, og om sommeren kan man opleve det lille turisttog, der brager forbi midt under fodboldkampe.

Historien bag den sære kombination starter i 1980'erne, da stadionet blev bygget på et tidspunkt, hvor den gamle jernbane var nedlagt. Man ved ikke præcis, hvorfor man valgte netop dette sted til stadionet, men i årevis var togskinnerne blot en del af dekorationen.

Det ændrede sig i begyndelsen af 1990'erne, da en gruppe dedikerede jernbaneentusiaster genopbyggede sporene og i 1992 genåbnede jernbanen som en turistattraktion.

Rejsende, der ønsker en anderledes oplevelse, kan købe billetter til et vintage damplokomotiv, der kører en 17 km lang rute gennem Nedre Tatra-bjergene.

Et af turens højdepunkter er passagen gennem stadionet, hvor fodboldspillere og tilskuere deler plads med det snurrende damptog.

Spillerne på TJ Tatran Cierny Balog forsøger at ignorere toget og dets larmende fløjten, mens publikum enten vinker til togpassagererne eller fokuserer på spillet. Den surrealistiske kombination af sport og togkørsel skaber en uforglemmelig oplevelse for alle involverede.

Cierny Balog-stadionet er formentlig det eneste af sin slags i verden.