Joakim Mæhle modtog frygtelig besked: “Ingen puls”

Nicolai H

4 uger siden

|

05/06/2024
Sport
Foto: Jonathan Nackstrand/AFP/Ritzau Scanpix
Landsholdsstjernen taler ud om, hvornår sagens alvor gik op for ham.

Dagens topnyheder

Christian Eriksens kollaps under åbningskampen i EM 2021 i Parken er en af de mest hjerteskærende episoder i nyere fodboldhistorie.

Midt under kampen faldt den danske stjernespiller om, og det var Joakim Mæhle, der først opdagede ham liggende livløs på græsset.

I DRs nye podcast 'Sommeren '21' deler landsholdsbacken sine oplevelser fra den skæbnesvangre dag.

Tankerne fløj gennem Mæhles hoved, mens han forsøgte at forstå alvoren af situationen.

“Det lyder forkert at sige, at alvoren ikke gik op for mig, men det gik ikke op for mig, hvor alvorligt det blev. Jeg troede måske, det var et anfald eller en form for krampe, han havde fået,” fortæller Mæhle.

Situationen eskalerede hurtigt, da landsholdets fysioterapeut Morten Skjeldager ankom til stedet og leverede den frygtelige besked om, at Eriksen ingen puls havde.

“Men da han ligger der, og lægerne kommer ind, og vores fysioterapeut Morten Skjeldager lige pludselig siger ordene: 'Ingen puls'. Så går det op for en, at det her kan blive rigtig, rigtig skidt,” siger Mæhle i podcasten.

I forsøget på at redde deres holdkammerat, arbejdede Mæhle og Simon Kjær hurtigt sammen. Mæhle forsøgte desperat at få fat i Eriksens tunge, men da Eriksen bed sammen, lykkedes det ikke. Kjær og Mæhle fik dog lagt Eriksen i stabilt sideleje, inden lægerne tog over og begyndte genoplivningsforsøgene.

Tre år senere er Mæhle, Kjær og Eriksen klar til at spille EM igen. Danmark åbner Gruppe C mod Slovenien om blot 12 dage.