Vidste du det? Derfor bliver i dag helt afgørende i Emilie Meng-sagen

Emil Martesen

3 uger siden

|

04/06/2024
Nyheder
Foto: Privat
Foto: Privat
Vidste du det?

Dagens topnyheder

Den 14. maj blev der ved Retten i Næstved taget hul på en af de mest opsigtsvækkende sager i nyere tid.

Tiden skal spoles tilbage til foråret 2023, hvor der gik en chokbølge gennem Danmark, da en 13-årig pige i foråret forsvandt fra jordens overflade på mystisk vis.

Politiet var hurtige til at melde ud, at der muligvis kunne være tale om en forbrydelse, og det viste sig at være sandt, da de senere fandt hende på en 32-årig mands adresse i Korsør.

Manden blev anholdt, sigtet og varetægtsfængslet, men det viste sig, at sigtelserne mod den 32-årige ikke var færdige med at tikke ind.

Senere udvidede politiet nemlig sigtelserne til også at omfatte drabet på Emilie Meng i 2016 samt et overfald og voldtægtsforsøg på en 15-årig efterskoleelev i Sorø i 2022.

Indtil den 14. maj stod det klart, at den nu 33-årige mand nægtede sig skyldig i hovedparten af anklagerne mod ham, men sidenhen er det kommet frem, at han har erkendt flere forhold.

Den 33-årige mand har erkendt sig skyldig flere forhold i sagen om den 13-årige pige, mens han nægter sig skyldig i begge forhold om Emilie Meng og den 15-årige efterskoleelev.

Men de kommende dage kan vi meget vel blive klogere på hvad der skete med Emilie Meng og hendes lig.

Her på 9. retsdag har det første vidne i skrivende stund taget plads i vidneskranken, og vedkommende lægger ikke skjul på, at omfanget har været usædvanligt. Retsgenetikeren fortæller, at de, så vidt han husker, har givet mere end 300 erklæringer og har lavet hundredtusindvis af sammenligninger af dna.

Det skriver Ekstra Bladet.

Herefter bliver det meget teknisk, når vidnet både kommer omkring fundet af dna i Kirkerup- og Emilie Meng-sagen.

Men det stopper ikke her.

Vidneafhøringerne i dag inkluderer kun vidner om dna, og som dagen skrider frem bliver det specielt afgørende, når dna-forskeren Eske Willerslev lægger vejen forbi vidneskranken, og måske får lov til at afgive forklaring.

Forsvareren har nemlig indvilliget protest mod, at han skal afgive forklaring om et dna-fund på Emilies vrangvendte jeans, da metoden endnu ikke er godkendt til danske straffesager.

For nu er det derfor usikkert om Eske Willerslev skal afgive forklaring, men skulle han få grønt lys, så kan det potentielt blive afgørende for resten af retssagen.

Ikke desto mindre fremlægger de andre vidner deres udlæggelser og deres fund bliver afgørende for sagen.