Danske Tour de France-elskere har god grund til at juble: Gør det igen

Nicolai H

2 timer siden

|

25/10/2024
Sport
Foto: Gil Corzo/Shutterstock
Foto: Gil Corzo/Shutterstock
Skal du se med?

Dagens topnyheder

Danske cykelfans vil i de kommende år fortsat kunne følge stjerneryttere som Jonas Vingegaard, Tadej Pogacar og Remco Evenepoel kæmpe om den gule førertrøje i Tour de France på TV 2 Play, TV 2 og TV 2s sportskanaler.

Det sikrer en ny femårig forlængelse med Amaury Sport Organisation (A.S.O.).

Det skriver TV 2 Danmark i en pressemeddelelse.

- Rettigheden til at vise Tour de France for danskerne er en hjørnesten i TV 2s sportstilbud, derfor er jeg utroligt glad for, at vi nu kan lægge yderligere fem år til varigheden af vores lange og gode samarbejde med A.S.O., der står bag Tour de France, siger TV 2s sportsdirektør, Frederik Lauesen og fortsætter:

- Touren er for rigtig mange danskere blevet et fast holdepunkt i juli. Det er lyden af sommer, og vi på TV 2 vil gøre os umage for at blive ved med at formidle verdens største cykelløb på en måde, så den store interesse, vi især har oplevet siden Tour de France-starten i Danmark i 2022, bliver fastholdt.

En yderst attraktiv pakke

Den nye og store rettighedsaftale tæller i alt 18 cykelløb. En god blanding af prestigefyldte Grand Tour-løb og ikoniske endagsløb, som fordeler sig sådan her:

  • Mænd: Tour de France, La Vuelta, Paris-Roubaix, Liège-Bastogne-Liège, La Flèche Wallonne, Paris-Nice, Criterium du Dauphiné, Cyclassics Hamburg, Eschborn Frankfurt, Clasica San Sebastian, Paris-Tours, Tro Bro Leon og Volta Catalunya.

  • Kvinder: Tour de France Femmes avec Zwift, La Vuelta Femenina by Carrefour.es, Paris-Roubaix Femmes avec Zwift, Liège-Bastogne-Liège Femmes og La Flèche Wallonne Femmes.

- Cykling er en kernerettighed for TV 2, og med de mange dygtige danske ryttere, der i disse år imponerer på landevejene, er interessen for at følge cykling voksende. Derfor er denne pakke med de mange fantastiske cykelløb, som A.S.O. står bag, yderst attraktiv. Den tæller fra de store forårsklassikere til Vuelta a España og selvfølgelig Tour de France som kronen på værket, siger Frederik Lauesen og fortsætter:

- Og med det drama, vi har oplevet de seneste år mellem Jonas Vingegaard og Tadej Pogacar i netop Touren, giver det sig selv, at en forlængelse af denne rettighed er uhyre vigtig for TV 2.

TV 2 har dækket Tour de France siden 1989. Det begyndte med et resumé af dagens etaper, og 8. juli 1990 sendte TV 2 Tour de France for første gang live. Gennem årene er Tour de France blevet en ikonisk begivenhed, som vi danskere gerne trækker i skyggen for at se.