Dansk OL-drøm knust: Kvalificerer sig ikke

1 minut siden

|

08/05/2024
Det bliver ikke medaljechancer for danskerne.

Det var med store forventninger, at kajakroerne Gustav Bock og Rasmus Knudsen ankom til kvalifikationsstævnet i Szeged, Ungarn, hvor de kæmpede for at sikre en plads ved de kommende Olympiske Lege.

Deres mission sluttede dog uden den ønskede billet, da de ikke formåede at kvalificere sig til finalen i 500 meter toerkajak.

Det skriver Ekstra Bladet.

Konkurrencen var hård fra start, og trods en heroisk indsats på vandet lykkedes det ikke for duoen at opnå en placering, der kunne bringe dem videre fra onsdagens indledende heats.

Med en tid på 1 minut og 32,67 sekunder endte de på en femteplads i deres heat, hvilket gav dem en samlet placering som nummer 12 og en billet til semifinalen.

Forbedringer blev set i semifinalen, hvor Bock og Knudsen kæmpede bravt og formåede at forbedre deres tid til 1 minut og 31,52 sekunder. Trods forbedringen var det dog kun nok til endnu en femteplads i feltet af ni deltagere, og dermed rakte det ikke til en finaleplads.

Det serbiske team viste sig at være stærke konkurrenter og sejrede i løbet, efterfulgt tæt af hold fra Slovakiet og Italien. Svenskerne viste sig også at være et skridt foran den danske duo.

Nu hviler alle danske håb på René Holten Poulsen, der skal i aktion torsdag i Szeged. Med en lang og dekoreret karriere bag sig, deriblandt en OL-sølvmedalje fra Beijing i 2008, er forventningerne til Poulsen høje, og en nation vil følge spændt med, når han kæmper for sin chance for at repræsentere Danmark ved de Olympiske Lege.