Vigtig advarsel til dig der skal ud og rejse i efteråret

Nicolai H

6 uger siden

|

03/10/2024
Rejser
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Skal du ud og rejse i efterårsferien, advares du om disse problemer.

Dagens topnyheder

Sommeren er ved at gå på held, og dagene bliver kortere og det betyder, at mange danskere søger mod varmere himmelstrøg for at holde efterårsferie.

Men når ferieglade danskere drager på efterårsferie, opstår der også sygdom og uheld.

Falck forventer i år at hjælpe 1500 uheldige danske turister i uge 42, som bliver syge eller kommer ud for et uheld på deres efterårsferie. Det svarer til omkring halvdelen af de turister, som Falck samlet hjælper i hele oktober.

Til sammenligning er det tre gange så mange, som Falck hjælper på en almindelig uge i september og november.

Det skriver Falck i en pressemeddelelse.

De fleste danskere som bliver syge eller kommer ud for uheld på deres efterårsferie, er på ferie i Spanien og de kanariske øer, Tyrkiet, Grækenland, USA og Italien, som er de mest populære rejsemål for danskere i uge 42. Sidste år stod Spanien og Tyrkiet tilsammen alene for over halvdelen af Falcks rejseassistancer i uge 42. 

Turistmaven, influenza og mellemørebetændelse

Den mest almindelige sygdom Falck ser er Gastroenteritis, også kendt som turistmave, eller bare dårlig mave og opkast. Og derudover ser Falck også en del syge turister med influenza, som får brug for lægehjælp på deres efterårsferie.

Blandt børnene er den mest almindelige sygdom mellemørebetændelse, typisk på grund af de mange svømmeture i poolen, som kan indeholde bakterier og virus.

Falck hjælper selvfølgelig også når uheldet er ude, og hvert år hjælper Falck især mange danskere, som bliver udsat for tyveri eller som oplever fly- og bagageforsinkelser.

”Vi mærker tydeligt, at danskerne søger mod varmere himmelstrøg i uge 42, og vi forventer i år at hjælpe over 1.500 uheldige danskere som bliver syge eller kommer ud for uheld i deres efterårsferie. Og i de tilfælde sidder vores dygtige medarbejdere og læger klar til at hjælpe, så man kan få adgang til en lokal læge eller et hospital eller få hjælp til, hvordan man kommer godt videre på sin ferie “ siger Sonja Karaoglan, som er direktør for global assistance hos Falck.

Global Assistance hos Falck er nordens største rejseassistanceleverandør, og har et team af bl.a. læger, som på Falcks alarmcentral i Danmark sidder klar til at hjælpe forsikringsselskabernes kunder, hvis de bliver syge eller får brug for hjælp på deres efterårsferie.

De tre hyppigste sygdomme og uheld Falck ser, og Falcks råd til at undgå dem:

1: Maveinfektioner og influenza

Først og fremmest skal man huske at have det blå sygesikringskort med, hvis man besøger et land i Europa. Så har man ret til behandling på samme vilkår som borgerne i det land, du rejser i. For at undgå at blive syg med maveinfektioner, skal man huske at vaske og spritte hænder af ofte, især i forbindelse med buffetmad på hotel og ved restaurantbesøg. Undgå evt. køb af mad og snacks fra lokale madboder. Drik vand fra flaske. Undgå isterninger i drinks og sodavand.


2: Ørebetændelse

Hvis du eller dit barn oplever øresmerter på jeres ferie, skal I kontakte en læge gennem jeres forsikringsselskab som kan vurdere, om der er behov for lægebesøg og evt. antibiotika eller smertestillende behandling.


3: Tyveri og forsinkelser

Det er en god ide at have flere kreditkort på sig, som er fordelt på forskellige tasker, hvis man er uheldig og får stjålet sin pung. Falck anbefaler også at have et billede af sit pas, den side med dit foto, navn og pasnummer på – så er det lettere at få et nyt, hvis man skulle være uheldig og få det stjålet. Sørg for at bære taske/rygsæk foran, så tyve ikke kan komme til tasken. Hav heller ikke mobil i baglommen, da den nemt kan stjæles.

Hvis man bruger medicin, skal man huske at have den i håndbagagen, så man ikke mangler den, hvis man er uheldig og oplever bagageforsinkelse.

Derudover skal man sætte sig godt ind i, hvornår man senest skal være i lufthavnen, hvor lang tid det tager at komme til lufthavnen, og om man kan tjekke ind online. Hvis man ikke flyver direkte til sin destination, og ikke har købt en samlet billet skal man sikre sig, at der er indlagt tilstrækkelig tid imellem de to fly.