Nogle gange er et angreb det bedste forsvar.
Statsminister Mette Frederiksen udtaler, at danske våbenleverancer til Ukraine nu må anvendes til angreb på russisk territorium, så længe det sker inden for rammerne af international lov.
Udmeldingen kom under et interview med TV 2 News tirsdag aften.
"Man må gerne bruge det, vi har doneret til Ukraine, også ud af Ukraine - altså ind på russiske mål - hvis det er inden for international lov. Nato's generalsekretær har været meget klar i det her spørgsmål for få timer siden, at det er inden for reglerne, når man fører krig, fordi det er Ukraine, der bliver angrebet af Rusland," siger statsministeren.
Deler vandene blandt allierede
Udmeldingen fra Frederiksen kommer efter et internationalt møde i Prag, hvor hun var medvært sammen med repræsentanter fra Tjekkiet og Holland.
Spørgsmålet om brugen af våbenhjælp har delt Ukraines vestlige allierede, idet nogle lande kræver, at deres våben kun må bruges på ukrainsk territorium.
Tidligere på dagen sagde Nato's generalsekretær, Jens Stoltenberg, at USA og NATO-landene i EU bør genoverveje forbuddet mod, at Ukraine angriber mål i Rusland.
Ukraine ønsker at bruge våbenleverancer til at ramme russiske forsyninger på vej til frontlinjen.
Frederiksen tilslutter sig den ukrainske vurdering af, at effektiv selvforsvar kræver mulighed for at angribe modparten. Hun udtrykker at en nation ikke kan forsvare sig selv, hvis man ikke kan give et modangreb.
Opbakning fra Frankrig
Samtidig med Frederiksen's udtalelser har den franske præsident, Emmanuel Macron, også støttet denne holdning.
"Vi synes, at vi skal tillade dem at neutralisere militære områder, hvorfra missiler bliver affyret, og grundlæggende de militære områder, hvorfra Ukraine bliver angrebet. Vi skal ikke tillade, at andre mål i Rusland bliver ramt, civile mål eksempelvis eller andre militære mål," siger Macron.
På trods af denne støtte fra Danmark og Frankrig, lykkedes det ikke EU's forsvarsministre at nå til enighed om spørgsmålet under et møde i Bruxelles tirsdag.
Den russiske præsident, Vladimir Putin, har reageret skarpt på debatten og truet Europa med "alvorlige konsekvenser", hvis Ukraine får lov til at bruge langtrækkende våben doneret af vestlige allierede på russisk territorium.