Svinger øksen: 550 jobs i Danmark bliver nedlagt

Nicolai H

5 uger siden

|

29/05/2024
Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Snart starter en massiv fyringsrunde, der vil koste 550 danskere jobbet.

Dagens topnyheder

Siemens Gamesa, den kriseramte vindenhed under Siemens Energy, overvejer at afskedige op mod 4100 medarbejdere som en del af en omfattende restrukturering.

Ifølge Bloomberg News kan op til 550 af disse afskedigelser ramme danske arbejdspladser.

Uden at afsløre kildernes identitet rapporterer Bloomberg News, at Siemens Gamesa i øjeblikket forhandler med fagforeningerne om de planlagte afskedigelser og vil offentliggøre mere konkrete detaljer senere.

Udover Danmark står Spanien og Tyskland også over for betydelige personalereduktioner med henholdsvis 430 og 370 stillinger i farezonen.

Længere tids kvalitetsproblemer

Vindmølleproducenten har i længere tid kæmpet med kvalitetsproblemer, der har hæmmet salget af deres nyeste landmøller.

Problematikkerne har påvirket virksomhedens økonomi markant. Ordreindgangen i andet kvartal faldt med hele 75,7 procent sammenlignet med samme periode sidste år, hvilket resulterede i en nedgang til blot 881 millioner euro.

Samtidig viste det seneste regnskab et underskud på 448 millioner euro, svarende til cirka 3,3 milliarder danske kroner, sammenlignet med et underskud på 374 millioner euro året før.

Paralleller til grøn investering

Ironisk nok kommer nyheden om de potentielle fyringer kun en dag efter, at Danmarks Eksport- og Investeringsfond har tildelt 634 millioner kroner i grøn investeringsstøtte til udvalgte virksomheder. En del af støtten går til Siemens Gamesa, som planlægger at bruge midlerne til at finansiere ny produktion i Danmark, hvilket forventes at skabe 500 nye arbejdspladser.

Fremtiden for Siemens Gamesa

De forestående afskedigelser er en del af Siemens Gamesas bestræbelser på at håndtere de økonomiske udfordringer og genvinde stabilitet.

Med betydelig økonomisk støtte til grønne projekter og en restrukturering i gang, håber virksomheden at kunne navigere gennem de vanskeligheder, den står overfor, og sikre en bæredygtig fremtid for sin arbejdsstyrke.