Risalamande er en dansk dessert, der typisk serveres til juleaften. Det er en blød og cremet risengrød med skivede mandler, der er tilsat smag af kirsebær, hindbær og vanilje.
Her er en opskrift på risalamande:
Ingredienser:
- 500 ml mælk
- 150 g sukker
- 1/2 tsk salt
- 100 g sød ris
- 1 stang vanilje
- 50 g smuttede mandler
- 1 dl piskefløde
- 1 dl hindbærkonfit (valgfrit)
- Kirsebærsauce til servering
Fremgangsmåde:
-
Kog mælk, sukker og salt op i en gryde. Tilsæt risen og vaniljestangen, og lad det simre i ca. 30 minutter, indtil risen er blød og grøden er tyk. Rør rundt i grøden ind imellem, så den ikke brænder på.
-
Tag vaniljestangen op, og skrab kornene ud. Tilsæt kornene til grøden, og rør rundt.
-
Hak mandlerne fint, og rør dem i grøden. Lad grøden køle af.
-
Pisk fløden til skum, og rør den forsigtigt i grøden.
-
Hvis du vil tilføje hindbærkonfit, kan du røre den i grøden lige inden servering.
-
Server risalamanden med kirsebærsauce til.
Tips: Du kan også tilsætte abrikos, pære eller andre frugter i stedet for hindbærkonfit. Du kan også tilsætte en smule romessens eller anden likør for at give grøden ekstra smag. Risalamanden kan også pyntes med små marcipankugler eller marcipanroser, hvis du ønsker det.
Velbekomme.