Ingredienser:
3/4 kop hakket løg
4 fede hvidløg hakket
1/4 kop med rød thai karrypasta
2 1/4 kop godt omrørt usødet kokosmælk (fra 2 dåser)
1 1/2 skefuld asiatisk fiskesauce
1 1/2 teskefuld cayennepeber
1/2 kop hakket korianderkviste (valgfrit)
Tilberedning af karrysovsen:
Kog løg, hvidløg, karrypasta og 1/4 teskefuld salt i olie i pande ved medium-lav varme, rør ofte rundt ind til løgene er bløde i ca 6 til 8 minutter.
Tilføj kokosmælk og lad sovsen simre, mens du rører rundt ind til du har 2 kopper efter 20 til 30 minutter.
Fjern panden fra varmen og rør limesaft, fiskesauce, sukker, cayennepeber, koriander (hvis det ønskes og smag til med salt.
Læs også: Cremet kyllingelasagne med masser af grønt
Opskriften skulle gerne give 1 1/2 kopper lækker karrysovs med kokosmælk oplagt til kylling og ris.