Du skal bruge følgende ingredienser til 4 personer:
30g let saltet smør
1 stort finthakket løg
40g hvidt ganske almindeligt mel
600ml letmælk (eller sødmælk hvis du ikke har noget imod kalorierne)
100g optøede rejer
300g torsk uden skind i tern
300g laks uden skind i tern
saften fra en halv citron (uden kerner)
400g friske spinat blade
salt og peber
lasagneplader (helst friske, men tørrede kan også bruges)
40g parmesan (ikke det klamme fra en pose der lugter af prut….brug rigtig parmesan)
Her er selve opskriften på fiskelasagnen:
1. Forvarm ovnen til 200 grader
2. Smelt smørret i en gryde ved medium varme og tilsæt det finthakkede løg – steg i ca. 5 minutter indtil løgstykkerne er gennemsigtige
3. Rør melet i og tilsæt mælken lidt ad gangen ved konstant omrøring indtil en glat tyk sauce opnås (saucen skal koge i et par minutter for at blive tyk, men endelig ikke for længe). Tag saucen af varmen.
4. Tilsæt fisken of citron saften og smag til med salt og peber
5. Tilbered spinaten ved at hælde kogende vand over den og lade den stå i et par minutter. Sørg for efterfølgende at fjerne så meget væde som muligt
6. Smør bunden af et fad og fordel 1/3 af fiskesaucen i bunden. Læg et lag spinat ovenpå og derefter lasagnepladerne.
7. Fortsæt med lagene indtil der kun er nok sauce tilbage til at dække toppen af lasagnen. Dæk toppen af lasagnen med den resterende sauce.
8. Drys parmesanen over og bag i ovnen indtil toppen af lasagnen er gyldenbrun (ca. 35-45 minutter). Et godt tip er at holde øje med lasagnen undervejs. Hvis tiden ikke er gået og den ser godt brun ud, kan du evt. lægge et stykke sølvpapir over så overfladen ikke bliver sort.