Hvis du selv plukker svampene til lasagnen, så sørg for at du ved noget om svampe eller følges med en der gør. Det er så bittert at bruge en halv time på at forberede en lasagne, der ender med at være giftig.
Ingredienser til kyllingelasagne med spinat og svampe:
500g hakket kylling
100g bacon i tern
1-2 fed presset hvidløg
250 hakkede svampe (for eksempel champignoner, porto bello, østershatte etc.)
300g frisk spinat
1/2 dl tomatpure
250ml hønsebouillon (kan laves enten af tern eller købes færdig i mere eller mindre luksusudgaver. Pris og kvalitet følges ofte ad, med mindre du køber det i Magasins madafdeling, hvor alt bare er mega dyrt og du betaler ekstra for at være trendy)
250g lasagneplader (friske er bedst, men tørrede er også fine)
250g frisk mozzarella i tynde skiver (det er lidt ulækkert med ost der ligger i sin egen væske, men husk at tænke på slutresultatet….det bliver meget bedre i forhold til at købe revet mozzarella i pose)
salt og peber
Sådan laves lasagnen med kylling og spinat:
1: Svits kylling, bacon og hvidløg i en stor gryde indtil det hele har fået lidt farve
2: Smid svampene i og steg videre i et par minutter
3: Tilsæt spinat, tomatpure og bouillon og lad saucen småkoge i ca. 5 minutter. Saucen må endelig ikke være for vandet, hvis dette er tilfældet kan du tilsætte lidt jævning.
4: Smag saucen til med salt og peber
5: Monter lasagnen. Start med et lag sauce i bunden og byg så lasagnen op med lag af sauce, ost og lasagneplader
6: Gem lidt sauce og ost til at afslutte toppen
7: Bag lasagnen ved 200C i ca. 30 minutter eller indtil overfladen er smukt gyldenbrun.
Velbekommen!
Se også: Lækker lasagne med bacon og squash
Se også: Mexikansk lasagne
Se også: Smid alt, hvad du har i hænderne: Denne chokoladelasagne er himmelsk