Til 6 chokolademuffins med avocado
150g æblesmør (link til opskrift) eller æblemos eller bananmos
100g smeltet mørk chokolade
90g avocadomos (svarer til kødet fra 1 lille avocado)
2 æg
75g mandelmel
25g kokospalmesukker (evt. lidt mere, hvis du vil have det sødere)
½ tsk. vanillepulver
¼ tsk. havsalt
50g høvlet mørk chokolade
Smelt 100g mørk chokolade over meget lav varme i en kasserolle eller over vandbad.

Foto: Sabine Murati
Halver avocadoen, fjern stenen og skrab kødet ud med en spiseske. Blend kødet sammen til en glat mos med en stavblender.

Foto: Sabine Murati
Bland æblesmør, smeltet chokolade og avocadomos sammen.

Foto: Sabine Murati

Foto: Sabine Murati
Tilsæt æggene og rør rundt igen.

Foto: Sabine Murati
Tilsæt mandelmel, kokospalmesukker, vanillepulver og havsalt og rør dejen sammen.

Foto: Sabine Murati
Høvl 50g mørk chokolade til spåner med en almindelig kartoffelskræller, eller riv chokoladen groft på et rivejern. Bland chokoladespånerne i dejen.

Foto: Sabine Murati
Fordel dejen i en metal muffinpande beklædt med papirmuffinforme og bag kagerne i en forvarmet ovn på 160C i ca. 50-60 minutter.

Foto: Sabine Murati
Kagerne kan holde en uges tid på køl i en lukket beholder eller kan fryses ned for længere holdbarhed.

Foto: Sabine Murati
Sabine Murati er uddannet naturopath i biologisk medicin fra Institut for Biologisk Medicin. Hun er bosat i Canada og blogger om stenalderkost og sundhed på www.mypaleopantry.com.