Dette vidste du ikke, at avocado kan bruges til

Anna Husted Lægaard

421 uger siden

|

22/11/2016
Opskrifter
Foto: Sabine Murati
Foto: Sabine Murati
Chokolademuffins med en uventet ingrediens

LIGE NU LÆSER ANDRE OGSÅ

Til 6 chokolademuffins med avocado 

150g æblesmør (link til opskrift) eller æblemos eller bananmos

100g smeltet mørk chokolade

90g avocadomos (svarer til kødet fra 1 lille avocado)

2 æg

75g mandelmel

25g kokospalmesukker (evt. lidt mere, hvis du vil have det sødere)

½ tsk. vanillepulver

¼ tsk. havsalt

50g høvlet mørk chokolade

 

Smelt 100g mørk chokolade over meget lav varme i en kasserolle eller over vandbad.

Foto: Sabine Murati

Halver avocadoen, fjern stenen og skrab kødet ud med en spiseske. Blend kødet sammen til en glat mos med en stavblender.

Foto: Sabine Murati

Bland æblesmør, smeltet chokolade og avocadomos sammen.

Foto: Sabine Murati

 

Foto: Sabine Murati

Tilsæt æggene og rør rundt igen.

Foto: Sabine Murati

Tilsæt mandelmel, kokospalmesukker, vanillepulver og havsalt og rør dejen sammen.

Foto: Sabine Murati

Høvl 50g mørk chokolade til spåner med en almindelig kartoffelskræller, eller riv chokoladen groft på et rivejern. Bland chokoladespånerne i dejen.

Foto: Sabine Murati

Fordel dejen i en metal muffinpande beklædt med papirmuffinforme og bag kagerne i en forvarmet ovn på 160C i ca. 50-60 minutter.

Foto: Sabine Murati

Kagerne kan holde en uges tid på køl i en lukket beholder eller kan fryses ned for længere holdbarhed.

Foto: Sabine Murati

 

Sabine Murati er uddannet naturopath i biologisk medicin fra Institut for Biologisk Medicin. Hun er bosat i Canada og blogger om stenalderkost og sundhed på www.mypaleopantry.com.