Chokoladekage uden mel

Sabine Murati

9 år siden

|

10/06/2015

LIGE NU LÆSER ANDRE OGSÅ

Der verserer en chokoladekage i min familie. En intens chokoladebombe, der på trods af sin fyldige smag, har en overraskende let og luftig konsistens.

En kage, som man altid lige kan spise et ekstra stykke af. Kender du sådan en kage?

Jeg har modificeret den oprindelige opskrift en del, så den nu passer med de ingredienser, som jeg bruger i mit køkken.

Resultatet er en chokoladekage uden mel og med kun ca. halvt så meget sukker, som i den oprindelige version. Der er stadig tale om en intens chokoladebombe med let og luftig konsistens – kagen er altså præcis lige så lækker, som den altid har været – nu blot en smule sundere.

Pynt kagen med sæsonens frugt. For eksempel med modne kirsebær og hindbær, og du har en lækker sommerdessert, der vil fryde både øjne og ganer til sommerens fester.

Til 1 springform – kage til ca. 8-10 personer - skal du bruge: 
200g mørk chokolade
200g smør
200g kokospalmesukker eller andet mørkt sukker
6 æg
50g mandelmel*
1 tsk. vanillepulver eller kornene af
1 vanillestang
Frisk frugt og/eller bær – fx 300g kirsebær og 125g hindbær

*Mandelmel kan købes i de fleste større supermarkeder og helsekostbutikker. Alternativt kan du lave det selv ved at male hele mandler i en kaffemølle.

Sådan gør du:
Kombiner chokolade og smør i en kasserolle og smelt dem sammen under omrøring over lav varme.

Imens piskes kokospalmesukker og æg sammen. Brug en håndmixer til at piske massen lys, sej og skummende.

Rør mandelmel og vanillepulver i æggemassen.

Når chokolade og smør er smeltet helt sammen og massen er fed og glat piskes denne i æggemassen.

Hæld dejen op i en bagepapirsbeklædt springform og bag kagen i en forvarmet ovn på 130C varmluft i ca. 1 time.

Lad kagen køle helt af inden den pyntes med fx kirsebær og hindbær.

 

Følg Dagens Opskrifter for flere lignende artikler:

 

 

Sabine Murati er 26 år og uddannet naturopath i biologisk medicin fra Institut for Biologisk Medicin. Hun er bosat i Canada og blogger om stenalderkost og sundhed på www.mypaleopantry.com.