Bagekartofler

webmaster

335 uger siden

|

19/06/2018
Opskrifter
Bagekartofler
Opskrift på lækre sprøde bagekartofler lavet i ovnen.
Sådan laver du de bedste bagekartofler i ovnen. En dejlig traditionel dansk anretning, som er nem at lave uden staniol. Se den bedste opskrift på bagekartofler i ovn her.

LIGE NU LÆSER ANDRE OGSÅ

Bagekartofler uden staniol er en nem og billig ret, som kan serveres med f.eks. lammekølle og salat. Vi anbefaler en klat persillesmør eller kryddersmør på toppen efter bagning.

Bagekartofler

Opskriften er til 4 personer og tager en times tid at lave.

Ingredienser

4 flotte danske bagekartofler
4 tsk olivenolie
4 spsk salt
4 små klatter smør (2 tsk)

Til efter bagningen
4 spsk persillesmør (Lurpak persillesmør eller du kan lave din egen ved ælte smør sammen med finthakket persille)

Fremgangsmetode

1. Forvarm ovnen på 200 grader varmluft

2. Det er vigtigt at vaske bagekartoflerne godt og grundigt. Tør dem med et par stykker køkkenrulle, så kartoflerne får en sprød overflade ved bagning.

3. Tag et ildfast fad og læg fire spiseskefulde salt i bunden. Det er her dine bagekartofler i ovn skal stå.

4. Skær et kryds i kartoflerne, der går næsten halvvejs ned i begge snit. 

5. Smør derefter bagekartoflerne med olivenolie og drys lidt salt på toppen.

6. Pres en tsk smør ned bagekartoflen, hvor du netop har lavet et kryds. Der må gerne stikke lidt smør op over kartoflen.

7. Nu kan du stille bagekartoflerne oven på saltet i det ovnfaste fad. Krydset skal være opad i ovnen og de bagte kartofler skal bages ved 200 grader varmluft.

8. Efter en time i ovnen ved 200 grader kan du tage de bagte kartofler ud og lad dem køle af i 5 minutter.

9. Læg en klat persillesmør i krydset på kartoflerne og server dem for dine gæster.

Sådan laver du de perfekte bagte kartofler

Den perfekte bagekartoffel skal være sprød udenpå, blød og cremet indeni og så må den ikke smage af kogt kartoffel.

Du behøver ikke de største bagekartofler som du kan finde for at lave en lækker bagt kartoffel. De må ikke pakkes ind i folie, så de bliver kogt i stedet for at blive bagt og får ikke den lækre sprøde smag af bagte kartofler.

Husk at du også sagtens kan spise kartoffelskrællen, som faktisk smager godt. God appetit.

Bagekartofler næringsindhold

Pr. 100 gram:
Kalorier: 144
Fedt: 9 gram
Kulhydrater: 55 gram
Protein: 64 gram
Kost fibre: 99 gram