Du har gjort det forkert hele dit liv: Sådan laver du perfekt ovnstegte kartofler - hver gang

Henrik Rothenbücher

71 uger siden

|

26/06/2023
Livsstil
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Sprøde ovnstegte kartofler er et must til bøf, bearnaise og det der ligner, og ét enkelt trick garanterer en perfekt og sprød kartoffel.

Dagens topnyheder

Det hører sig bare til en gang imellem.

Som tilbehør til en god bøf, et lækkert og veltilberedt stykke kylling eller måske endda et lækkert stykke laks.

Ovnstegte kartofler er bare en klassiker, som man ikke må snyde sine smagsløg for, når man kokkerer lystigt.

Men det er ikke altid at de små ovnstegte banditter bliver ligeså gode, som man kunne ønske sig, og en slatten ovnstegt kartoffel, det holder ikke.

Ovnstegte kartofler

Men der findes faktisk et super simpelt trick, der giver vanvittig lækre og sprøde ovnstegte kartofler - hver eneste gang.

Først skal man lige give sine ovnstegte kammerater en hurtig kogetur, inden de ryger i ovnen. Tolv minutter i kogende vand, og så er kartoflerne perfekt blancheret til næste trin.

Tag dernæst gryden fra og hæld hele baduljen i et dørslag. Når kartoflerne er blevet godt tørre efter tre minutters tid, så ryster du knoglerne i dørslaget godt sammen. Det får siderne på kartoflerne mere sprøde, når først de kartoflerne kommer i ovnen. Og så kommer den hemmelige ingrediens: Mel.

Med få tricks kan du lave ovnstegte kartfler, så englene synger. Foto: Shutterstock

En kogetur og et drys mel gør hele forskellen mellem en slatten og en sprød ovnstegt kartoffel. Foto: Shutterstock

Kartoflerne skal nemlig lige have et drys mel, inden at de lækre underjordiske knolde kommer i den varme olie i bradepanden i ovnen.

Melet giver nemlig kartoflerne en god mulighed for at suge olien til sig, og gør hele herligheden til en sprød delikatesse i din mund. Vend kartoflerne i olien fra tid til anden til de får en flot gylden overflade, og server.

Din familie vil aldrig spørge efter pomfritter igen, hvis du laver sprøde ovnstegte kartofler i ovnen på den facon, det er helt sikkert.  

Den engelske kok Heston Blumenthal har også lavet en hel vild udgave af de mest sprøde og lækre kartofler, som du kan se lige her: