Wilbek kneb en guldtåre: Nu mangler vi kun damerne

Redaktionen

421 uger siden

|

22/08/2016

Dagens topnyheder

Dansk Håndbold Forbunds sportschef, Ulrik Wilbek, måtte knibe en tåre, da håndboldlandsholdet vandt OL-guld i Rio med en finalesejr over Frankrig.

Triumfen kommer ovenpå et problematisk håndboldår med dundrende VM- og OL-fiaskoer for damelandsholdet og en dybt skuffende femteplads til herrerne ved EM i januar.

Nu er mismodet vendt i en sand jubelsommer, hvor U20-pigerne tidligere har vundet VM-guld.

- Nu mangler vi bare at få dameseniorholdet med op i toppen. Så er det "mission completed" for mig. Jeg tror ikke, vi er så langt fra, siger Ulrik Wilbek efter at have overværet håndboldherrerne få overrakt deres guldmedaljer.

- Jeg kneb en tåre efter. Det er helt fantastisk. Jeg har 20 års jubilæum for sidste gang, jeg var med til at vinde OL-guld (med damelandsholdet i 1996, red.). Jo, det går godt, siger sportschefen med en brasiliansk dåseøl i hånden.

Han var manden bag ansættelsen af landstræner Gudmundur Gudmundsson, der har måttet lægge ryg til megen kritik i sine to år på posten.

At det netop lykkes for islændingen at få succes nu, er mere et udslag af tilfældigheder, end at han har ændret grundlæggende på sine idéer, vurderer Wilbek.

- Jeg har også sagt de gange, hvor det ikke er gået så godt for Gudmundur, at der er så små forskelle mellem succes og fiasko, at vi skal huske at se nuancerne.

- De sidste tre kampe ved OL har været rigtig gode. Til gengæld må man også sige, at mod Qatar vandt vi kun, fordi der var én, der gled i en vandpyt. Havde vi ikke vundet der, havde vi haft en anden vej videre i turneringen, påpeger Wilbek.

Han er heller ikke imponeret af det ellers så succesombruste franske landsholds præstation i finalen.

- De var trætte. Simpelthen. Derfor var det rigtig klogt at spille syv mod seks i starten, for det gjorde, at de ikke fik overskud.

- Jeg har aldrig set Nikola Karabatic spille så dårligt. Han smed jo boldene væk, og så var der nogle dommere, der dømte angrebsfejl på ham. Det er vel heller aldrig sket før, siger Wilbek med et skævt smil.

- Først og fremmest vandt vi dog på grund af en god taktik og en fantastisk disciplin, og det var sgu fedt, erklærer han.

/ritzau/