Voldsomme flammer hærger Putins hus: Bygning brændt ned til grunden

Emil Martesen

4 uger siden

|

31/05/2024
Nyheder
Foto: X / Скат media / Foto: Amyr Aitashev
Foto: X / Скат media / Foto: Amyr Aitashev
Voldsomme flammer hærger Putins hus.

Dagens topnyheder

Der er løbet meget vand i åen i de seneste år for Ruslands præsident, Vladimir Putin, der siden invasionen af Ukraine har været i voldsom modvind blandt særligt de vestlige lande.

Vladimir Putin har i mange år været forbundet med en luksuriøs ejendom i Altai-republikken.

Men nu er denne ejendom blevet ramt af en alvorlig brand, der næsten fuldstændig har ødelagt en af bygningerne.

En lang række russiske medier har offentliggjort billeder af hændelsen, lyder det fra det finske medie iltalehti.

Årsagen til branden er endnu ikke kendt, og en repræsentant fra ministeriet for nødsituationer i Republikken Altai har ikke besvaret Sirenas spørgsmål om sagen.

Ifølge et russisk medie fungerer ejendommen som et sanatorium- og resortkompleks, officielt ejet af gasselskabet Gazprom, der oprindeligt oplyste, at komplekset blev brugt til forretningsmøder og firmaarrangementer.

Putin trækker mange tråde til ejendommen

Historien om ejendommen går tilbage til 2010, hvor Gazprom første gang offentliggjorde sin eksistens.

Men det stopper ikke her.

I 2011 blev journalister fra Novaja Gazeta nægtet adgang til stedet på grund af sikkerhedsforanstaltninger, og det nærede yderligere spekulationer om Putins tilknytning til stedet.

Russiske oppositionsmedier har flere gange skrevet, at Putin kunne have brugt ejendommen som skjulested, især under corona-pandemien. Det er dog aldrig blevet bekræftet officielt.

I 2015 var feriestedet vært for et besøg af Italiens daværende premierminister, Silvio Berlusconi, hvilket yderligere cementerede stedets betydning og eksklusivitet.

Sidste uge udtalte en repræsentant fra den ukrainske forsvarsefterretning, Andrii Jusov, at efterretningstjenesten kendte til placeringen af Putins bunkere, men nægtede at afsløre yderligere detaljer.

Republikken Altai, hvor ejendommen ligger, er beliggende i Altai-bjergene, på grænsen mellem Centralasien og Sibirien, et afsides og naturskønt område, der passer til den diskrete luksus, der ofte forbindes med Putins tilbagetrækningssteder.