VMs største sensation: Costa Rica slår Uruguay

admin

10 år siden

|

15/06/2014

Costa Rica leverede lørdag aften den hidtil største VM-sensation, da det lykkedes at slå Uruguay med 3-1 i gruppe D.

Uruguays landstræner Oscar Tabárez havde valgt at spare holdets stjerneangriber Luis Suarez, og det blev kostbart. Suarez kunne med garanti have gjort underværker i favoritternes offensiv.

Costaricanerne, der er udråbt til prügelknabe i gruppe D, var overraskende godt med i opgøret med direkte og målsøgende spil.

Alt tydede dog på, at uruguayanerne skulle køre den forventede sejr hjem, da Costa Ricas Junior Diaz midtvejs i første halvleg omklamrede en modspiller i straffesparksfeltet. Edinson Cavani gjorde det sikkert til 1-0 fra ellevemeterpletten.

Kampen tog en uventet drejning 10 minutter efter pausen, hvor flere tidligere FC København-spillere trådte i karakter hos Costa Rica.

Højrebacken Christian Gamboa, der ikke kunne komme på FCK's hold for to år siden, lagde op til Joel Campbell, der hamrede bolden i mål til 1-1. Gamboa spiller nu i norske Rosenborg.

Christian Bolanos, der er stoppet i FCK denne sommer, lagde kort efter op til costaricanernes føringsmål. Bolanos sendte et frispark ind i feltet, hvor Oscar Duarte fra en spids vinkel headede 2-1-scoringen i mål.

I slutfasen lykkedes det for Marcos Ureña at øge til 3-1 to minutter efter sin indskiftning.

Frustrationerne kom til sidst i kog hos Uruguay, der fik vist højrebacken Maximiliano Pereira ud, da han sparkede en modstander ned.

Det er 12 år siden, at Costa Rica senest vandt en kamp ved VM i 2002. Dengang slog costaricanerne Kina med 2-0.

De øvrige hold i gruppe D er Italien og England, der mødes natten til søndag dansk tid.