Vigtig e-Boks-besked på vej til 750.000 danskere: Kan give stor fordel

Emil Martesen

5 uger siden

|

14/11/2024
Nyheder
Foto: Privat
Det kan give en stor fordel.

LIGE NU LÆSER ANDRE OGSÅ

For mange danskere er e-Boks blevet en central del af hverdagen, hvor alt fra lønsedler og beskeder fra styrelser til mere personlige meddelelser dukker op.

At holde øje med sin e-Boks og reagere hurtigt på beskederne er blevet en nødvendighed – for pludselig kan en besked ændre alt.

Nu har det set dagens lys, at en særlig besked er på vej til et hav af danskere.

Danskernes bevægelsesvaner undersøges og analyseres som aldrig før, og tusindvis af borgere kan se frem til snart at modtage en vigtig besked i deres e-Boks.

I efteråret 2025 lanceres en stor opfølgende spørgeskemaundersøgelse, hvor omkring 450.000 voksne og 300.000 børn og unge vil blive inviteret til at deltage.

Det skriver SDU.

Ved at besvare spørgeskemaet bidrager deltagerne til, at man kan få ny viden om vores bevægelsesmønstre, som indgår i databasen 'Data om Bevægelse'.

Store forskelle

Databasen, der blev lanceret i kølvandet på den første runde af Danmark i Bevægelse i 2020, er den mest omfattende danske undersøgelse af bevægelsesvaner fordelt på kommuner.

Resultaterne har allerede afsløret betydelige forskelle i, hvordan og hvor meget vi bevæger os i forskellige dele af landet.

Senioranalytiker Bruno M. Geertsen fra SDU Analytics fortæller, hvordan man nemt kan bruge databasen til at udforske disse forskelle:

”I databasen kan man få et præcist og kommuneopdelt billede af, hvilke grupper der er aktive på hvilke måder,” siger han.

Funktionen giver brugerne mulighed for at få et visuelt overblik over aktivitetsniveauer og hurtigt finde specifikke tal og trends for hver kommune.

Den nye runde af dataindsamling inkluderer også børn og unges bevægelsesvaner, så vi kan få indsigt i udviklingen fra 2020 til 2025.

Flere kan udnytte dataene

Det er ikke kun forskere og organisationer, men også kommunale beslutningstagere, der kan drage nytte af databasen til at fremme fysisk aktivitet.

Projektleder Jens Høyer-Kruse håber, at databasen kan skabe større bevidsthed om vores bevægelsesvaner og eventuelt aflive myter:

”Med data kan vi punktere nogle myter, f.eks. om hvor udbredt en aktivitet er, eller vi kan bruge oplysningerne til at stille gode spørgsmål,” siger han.

Så hvis du modtager en besked i e-Boks i efteråret 2025, kan du være med til at hjælpe os alle med at blive klogere.