Verdens nemmeste æggesalat med et sundt twist

Ninna Andreasen

9 år siden

|

20/04/2015

LIGE NU LÆSER ANDRE OGSÅ

Æggesalat er lækkert både til hverdag og til familiefrokosten. Ofte er det dog en lidt fed affære.

Denne salat er både hurtig og nem at lave og uden den fede mayonaise.

Til cirka fire portioner skal du bruge:

Fire æg
Et lille bæger hytteost (jeg bruger den fra Cheasy, som kun har 1,5 procent fedt)
Karry, salt og peber
Evt. karse eller purløg til pynt

Sådan gør du
Læg æggene i vandet i en gryde, når det koger. Kog dem til de er hårdkogte i cirka syv-otte minutter. Hæld kold vand over æggene og lad dem stå i fem til ti minutter, til de er kølet ned.

Pil æggene. Kom dem i en skål. Hak æggene med en urtekniv, mens de er nede i skålen (på den måde får du det hele af æggene med og undgår unødig opvask). Når æggene er skåret i passende stykker, hældes hytteosten i.

Er man ikke helt fedtforskrækket, kan man spæde op med lidt mayonaise for at få en tykkere konsistens.

Smag til med karry, salt og peber. Pynt eventuelt med karse eller purløg.

Serveres på et stykke - gerne ristet - rugbrød med tomater, agurk eller lignende til.

Æggene kan eventuelt koges hjemmefra, og så kan resten af salaten laves til frokosttid på arbejdet eller i skolen.

God appetit.

Se flere billeder i galleriet nedenfor.

Følg Dagens Opskrifter for flere lignende artikler: