Vagterne fik travlt: Alarm gik på Amalienborg

Mathias Busekist

35 uger siden

|

13/01/2024
Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Tidligere lørdag gik alarmen ved kronprisparrets palæ.

Dagens topnyheder

Store menneskemængder forventes som bekendt at være til stede i København i denne weekend, hvor kronprins Frederik i morgen bliver til kong Frederik.

Men de tusindvis af turister, som allerede har taget turen fra Jylland, Fyn, og endda længere væk, fik et chok for livet, da de stod uden for Amalienborg ved 13-tiden.

Her gik alarmen pludselig i kronprinsparrets hjem, hvilket fik en række vagter fra Livgarden til at sprinte mod den kommende regents bolig.

Heldigvis var der tale om en falsk alarm.

Hos Københavns Politi bekræfter vagtchef Dyre Sønnicksen, at de har været til stede ved Amalienborg. Der var dog umiddelbart tale om en falsk alarm.

"Der lugtede af bygas, og derfor tog vi selvfølgelig ingen chancer og sendte både politi og brandvæsen derned," siger han til Ekstra Bladet og fortæller, at brandvæsenet foretog nogle målinger, som viste, at der ikke var nogen fare.

"Koncentrationen var så lille, at den ikke gav udslag, og derfor sagde brandvæsenet, at der ingen fare var for noget som helst, og mennesker kan sagtens opholde sig."

Han tilføjer, at Livgarden og kongehuset selvfølgelig holder øje med, om der skulle ske en stigning i koncentrationen igen.

Hos Hovedstadens Beredskab bekræfter operationschef Hans Jørgen Larsen, at man har været til stede og efter deres undersøgelser konstateret, at der ikke var noget galt.