USA advarer: Vil være tredje verdenskrig

Nicolai Busekist

136 uger siden

|

12/03/2022
Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
USA's præsident, Joe Biden, har udsendt en advarsel om, at det potentielt kan føre til tredje verdenskrig, hvis der opstår direkte konfrontation mellem NATO og Rusland.

Dagens topnyheder

Den amerikanske præsident har udtalt, at en direkte konflikt mellem NATO og Rusland vil være katastrofal. Han tilføjede, at han ville være villig til at forsvare 'hver eneste tome' af den militære alliance, hvis det skulle blive nødvendigt.

Udtalelsen kommer kort tid efter, at Polen har tilbudt 28 jagerfly til USA. Biden sagde nej til tilbuddet, da han frygtede, at det ville føre til tredje verdenskrig. Det skriver The Sun.

Tidligere på ugen meddelte den polske regering, at man var klar til at udsende sine MiG-29-fly til den amerikanske Ramstein Air Base i Tyskland, hvor de ville blive stillet til rådighed for USA.

Talsmand John Kirby sagde i denne forbindelse, at det ville betyde, at jagerfly, der afgår fra en NATO-base, ville være nødt til at flyve ind i luftrummet, der bestrides af Rusland.

"Vi vil fortsætte med at rådføre os med Polen og vores andre NATO-allierede om dette samt de vanskelige logistiske udfordringer, det giver, men vi mener ikke, at Polens forslag er holdbart," sagde John Kirby.

Også præsident Joe Biden udtalte sig som tilbuddet. Han gjorde det klart, at en direkte konfrontation mellem NATO og Rusland ville resultere i en ny verdenskrig.

"Vi vil forsvare hver eneste tomme af NATO's territorium med den fulde magt af et forenet og galvaniseret NATO," sagde han.

"Vi vil ikke udkæmpe en krig mod Rusland i Ukraine. Direkte konfrontation mellem Nato og Rusland er Tredje Verdenskrig. Noget vi skal stræbe efter at forhindre."

Derudover udtalte han sig også om amerikanske tropper langs grænsen til Rusland. Han sagde han også, at det i sidste ende kunne udløse en verdenskrig.

"Fordi flytter de én gang, givet at vi reagerer, er det Tredje Verdenskrig," sagde han.

"Men vi har en hellig forpligtelse på NATO's territorium. En hellig forpligtelse. Artikel 5... Selvom vi ikke vil udkæmpe tredje verdenskrig i Ukraine."

"Idéen om, at vi skal sende offensivt udstyr ind og have fly og kampvogne og tog ind med amerikanske piloter og amerikanske besætninger - bare forstå det."

"Lad være med at narre dig selv. Lige meget hvad I alle sammen siger, kaldes det tredje verdenskrig. Okay? Lad os få det på det rene her."