United får skrækmodstander i Champions League

admin

10 år siden

|

21/03/2014

Dagens topnyheder

Den forsvarende mester i Champions League, Bayern München, skal møde Manchester United i en af kvartfinalerne i fodboldens Champions League.

Det er en kopi af den legendariske finale fra 1999, da United vendte 0-1 til 2-1-sejr i kampens overtid. Dengang kunne danske Peter Schmeichel løfte trofæet som englændernes anfører i kampen.

Denne gang vil Manchester United dog stille op som klar underdog i kampene, hvor United lægger ud på hjemmebane. United har haft en svag sæson, mens tyskerne i alle turneringer har vist skræmmende form.

Der bliver også et rent spansk møde i kvartfinalerne, når FC Barcelona møder Atlético Madrid.

Førstnævnte vil være favorit og har den største rutine i Champions League, men i denne sæson har Atlético udfordret Barcelona på den hjemlige front og ligger faktisk foran indbyrdes lige nu som ligaens nummer to.

Det tredje spanske hold, Real Madrid, får tysk modstander i Borussia Dortmund. Der er tale om et revanchemøde, da Dortmund slog Real i sidste sæsons semifinale. Da stillede Real op som favorit, men Dortmund sejrede samlet med 4-3.

Endelig skal franske Paris Saint-Germain møde engelske Chelsea. Englænderne vandt turneringen for to år siden, mens PSG jagter sin første triumf i turneringen anført af Zlatan Ibrahimovic.

Der var på forhånd lagt op til fire store kvartfinaler, da alle otte gruppevindere fra efterårets gruppespil havde sikret sig adgang til kvartfinalerne.

De første møder i kvartfinalerne spilles 1. og 2. april, mens returkampene løber af stablen 8. og 9. april.

Finalen spilles i Lissabon den 24. maj.

/ritzau/