Der er indtil videre ikke flertal i Folketinget for give gymnasieeleven Songül Yüksel og omkring 30 andre unge, der står til at blive udvist af landet, mulighed for at søge om familiesammenføring efter lempelse af loven.
Det oplyser justitsminister Karen Hækkerup (S) til Ritzau efter et møde torsdag med alle partier undtagen Dansk Folkeparti.
I februar kom det frem, at 19-årige Songül Yüksel, der er tyrkisk statsborger, står til at blive smidt ud af Danmark, selvom hun ikke har kontakt til sin mor og bedstemor i Tyrkiet.
Hun fik afslag på at bo i Danmark allerede i 2010, fordi myndighederne vurderede, at hun havde en større tilknytning til Tyrkiet.
Alligevel er hun blevet i Danmark, hvor hun nu går i gymnasiet og bor med sin far og tre søstre.
I 2012 blev der indført mere lempelige regler, som gør det nemmere for børn at blive familiesammenført med deres forældre.
Men da Songül Yüksel allerede har fået afslag på familiesammenføring, kan hun ikke få prøvet sin sag igen efter de nye regler.
Lempelsen betyder, at det blandt andet ikke længere er muligt at sende mennesker, der ikke har særlig kontakt til familiemedlemmer i hjemlandet, ud af Danmark.
- Vi mødes igen og tager en ny snak, og forhåbentlig kan vi så komme endnu tættere på en løsning denne gang, siger justitsministeren.
- Vi har blandet andet diskuteret, hvor meget vi kan snævre kredsen ind, så vi rammer lige præcis de rigtige personer.
Karen Hækkerup forklarer, at hun har fremlagt en model, som er blevet gennemgået, og som folk kan tage med tilbage til deres partigrupper.
- Det er en model, der lige præcis indhegner det, at der er børn og unge, som ikke har kunnet få prøvet deres sag efter de mere lempelige regler fra 2012, fordi de allerede havde fået afslag.
- Det er piger som Songül Yüksel, der i mellemtiden har gået i gymnasiet, uddyber Karen Hækkerup.
Justitsministeriet anslår på baggrund af tal fra Rigspolitiet, at mindst 30 børn og unge er i samme situation som Songül Yüksel fra Køge.
Hun kom til Danmark i 2009 som 14-årig, men allerede året efter fik hun afslag på at bo i Danmark, fordi myndighederne mente, at hun var mest knyttet til Tyrkiet.
/ritzau/