Mens mange mennesker betragter daglige brusebade som en uundværlig del af deres rutine, er der en stigende tendens til at omfavne 'ikke-badning' - ideen om at begrænse antallet af brusebade af hensyn til både hudens velvære og miljøet.
Det er heller ingens næse gået forbi, at krisen raser og danskerne unægteligt kæmper med at få enderne til at hænge sammen.
Derfor har tilhængere heller ikke lagt skjul på, at denne tilgang sparer vand.
Men det stopper ikke her.
En spændende selveksperiment udført af Ariane Alter fra Bayerischer Rundfunk løfter også sløret for en række overraskende resultater.
Det skriver det tyske medie Frankfurter Rundschau.
I to uger gennemførte Ariane Alter eksperimentet, hvor hun kun tog bad én gang om ugen og undlod at bruge deodorant. Hun begrænsede sig til at rense visse kropsområder, såsom armhuler og fødder, oftere ved hjælp af en vaskeklud.
Overraskende nok bemærkede hun, at hudens tilstand forbedrede sig, og den viste et højere fugtindhold end før eksperimentet. Endnu mere bemærkelsesværdigt var det, at ingen omkring hende bemærkede nogen lugt, til trods for det sjældne brusebad.
Men betyder det, at vi alle bør reducere vores badning til en gang om ugen?
Ifølge hudlægen Stefanie kan det faktisk være usundt for huden at tage brusebad for hyppigt.
Hun anbefaler at begrænse badning, især om vinteren, og i stedet bruge fugtgivende cremer.
Overdreven brug af varmt vand kan skade hudens beskyttende syrekappe. Hudens tilstand afspejler også vores helbred, især i ansigtet. Derfor kan en mere afbalanceret tilgang til badning være gunstig for både hud og sundhed.
Den ikke-badende trend har også fundet fodfæste andre steder i verdenen.
Berømtheder som Jake Gyllenhaal, Mila Kunis og Ashton Kutcher har offentligt indrømmet, at de bader sjældnere.
Udover de personlige fordele kan en sådan tendens også bidrage til at spare betydelige mængder vand i badeværelser verden over.