Uhyggelig melding: Putin-allieret ønsker at dette europæiske land bliver en del af Rusland

Emil Martesen

46 uger siden

|

28/11/2023
Nyheder
Foto: X / Shutterstock
Foto: X / Shutterstock
Nu har endnu en uhyggelig melding fra Vladimir Solovyov set dagens lys.

Dagens topnyheder

I en nylig udsendelse på det statskontrolleret TV-show Russia 1, foreslog Vladimir Solovyov, en af Vladimir Putins allierede, tanken om at inkorporere et NATO-medlemsland - nærmere bestemt Portugal - ind i Rusland.

Vladimir Solovyov udtalte, at der er en grund til, at landet bør være en del af Moskva. Disse kommentarer blev oversat og postet på X af Anton Gerashchenko, en rådgiver for Ukraines indenrigsminister.

Se videoen nedenfor

Solovyovs bemærkninger falder midt i den igangværende konflikt mellem Rusland og Ukraine, som begyndte med Putins invasion af Ukraine tilbage i februar 2022.

Han lagde ikke skjul på en personlig forkærlighed for Portugal:

"I har ikke brug for det, men jeg kan lide det meget", lød det fra ham før han endda nævnte Hawaii som et potentielt mål, idet han citerede undervisning fra sovjetiske militærkommandører om naturlige forhindringer.

Denne udtalelse stemmer overens med andre nylige kommentarer fra Moskvas embedsmænd og Putins allierede vedrørende NATO-medlemslande. Man skal ikke spole tiden ret langt tilbage før Dmitry Medvedev, den tidligere russisk præsident og næstformand i Moskvas Sikkerhedsråd, omtalte Polen som en 'historisk fjende' og advarede om et potentielt sammenbrud af den polske statsdannelse.

Desuden optrådte Yevgeny Satanovsky, præsident for Ruslands Institut for Mellemøsten, på samme statskontrollerede nyhedskanal og talte for, at Rusland skulle generobre Alaska fra USA.

Dette er langt fra første gang, at Solokov har fremsat trusler af denne størrelse under krigen. For nylig advarede han Tyskland om at være forsigtig, og at Berlin ville brænde.

Men det stopper ikke her.

Han har også tidligere truet både Polen og Sverige, og det store spørgsmål er simpelthen, hvem Solokov vil rette sin vrede mod næste gang. Det synes højst usandsynligt, at Rusland ville have nogen succes med at erobre Portugal. Så man sidder tilbage med det det store spørgsmål om hvorvidt dette er andet end russisk propaganda?